Balıkesirde Organ Nakli

Balıkesir'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki kadının organları 3 kişiye nakledilecek. Bursa'dan gelen Prof. Dr. Remzi Emiroğlu başkanlığındaki organ nakil ekibinin aldığı karaciğerin tedavi gören 56 yaşındaki erkek bir hastaya, iki böbreğin ise Uludağ Üniversitesi'nde sıra bekleyen iki hastaya nakledileceği bildirildi.
Doktorlar Dizisi Uludağ Üniversitesi Avrupa Son Dizisi 


Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde ikamet eden Fatma Alp (73) aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. İlçe hastanesinden Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Alp, beynin sağ taraf güç kaybı ve şuur bozukluğu şikayetiyle tedavi altına alındı. Alp, tomografisi çekildikten sonra Nöroloji servisine yatırıldı. Bir gün sonra durumu kötüleşen hasta yoğun bakım servisine alındı. Yoğun bakımdayken yaklaşık 5 saat sonra beyin fonksiyonlarındaki bozukluk arttı. Doktorlar yakınları ile temasa geçip, beyin ölümünün gerçekleştiğine karar verip gerekli girişimleri başlattılar. Aileden alınan yasal izin ile harekete geçildi.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KARACİĞER YETMEZLİĞİNDEN ÖLMESİ ETKİLİ OLDU

Organ bağışını onaylayan Fatma Alp'in bir yakınının 5 yaşındaki torununun karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybettiği, bu sebeple ailenin organ bağışına karar verdiği öğrenildi.
Operasyonu yöneten organ nakil ekibinin de başkanı olan Pof. Dr. Remzi Emiroğlu, ' Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organları bağışlanarak bize sunuldu. Hastalarımız Bursa'da bekliyor. Karaciğer bize gelecek, şu anda karaciğer bölümü hazırlanıyor. İki böbreği de Uludağ Üniversitesine götüreceğiz. Hastamız karaciğer tümörü olan, uzun zamandır organ bekleyen bir hasta. Uzun zamandır nakil bekliyordu ama vericisi olmadığı için nakil gerçekleştirilememişti. Bu çok büyük şans oldu, şimdi çok mutlular ' dedi.

Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, özellikle son zamanlarda organ bağışlarındaki artışın dikkat çektiğini ve memnuniyet verici boyutta olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının çalışmalarının ürünlerinin yeni alınmaya başladığını kaydeden Prof. Dr. Emiroğlu, ' Yapılan toplantılar, bilgilendirmelerin gerçekten faydası oldu. Biz bu sayıların artmasından çok umutluyuz, hastalar da çok mutlular. Bu şekilde devam ederse biz de artık yavaş yavaş Avrupa seviyesinde organ bağışı almaya başlayacağız diye umuyorum ' dedi. Balıkesir'de 3 saat süren ameliyatın ardından özel kutulara konulan organlar Bursa'ya götürüldü. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü olan Başhekim Yardımcısı Bekir Akdemir de medyada çıkan olumlu haberler ile doktorların başarılı nakil operasyonlarının sonucunu aldıklarını söyledi. Akdemir, ' Beyin ölümü sonrasında aile izinlerinde zorluk çekmemeye başladık. Son dönemdeki başarılı nakillerden kaynaklanıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Kaybedilen bir canın ardından üzülüyoruz ancak, kazanacağımız canları düşündükçe de hevesle ve şevk ile devam ediyoruz ' dedi.

Bursa'daki hastaların isimleri açıklanmadı. Organları alınan Fatma Alp'in cenazesinin ise bugün ailesine teslim edileceği, cenazenin Savaştepe ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı