Akciğer Nakli Olmazsa Ölecek

Muğla ' nın Ula ilçesine bağlı Balcı köyünde yaşayan 23 yaşındaki Meltem Alacık, aileden gelen astım-bronşit rahatsızlığına karşı 5 yıldır yaşam savaşı veriyor. Yürümekte, konuşmakta ve nefes almakta zorlanan genç kız için tek umut ise akciğer nakli.
Doktorlar Dizisi Son Dizisi Balcı Oksijen 


Meltem Alacık ' ı yaşatmak için Madende çalışan 30 yaşındaki ağabeyi Akın Alacık ' ın çalmadığı kapı, gitmedi doktor kalmamış. Ancak maddi yetersizlikler nedeniyle kardeşini tedavi ettirebilecek çözümü bulamamış. Şu an oksijen tüpü ile hayata tutunan kardeşi için umut arayan Ağabey Akın Alacık yetkililere ve yardımseverlere çağrıda bulundu.

Hem evlerinin rutubetli olması, hem de Eşek Sütü ' nün hastalığa iyi geleceğini duyduğu için Dalaman ' da kuzeninin yanına yerleşen Akın Alacık, “13 yaşında bir kız kardeşim daha var, onda da aynı hastalığın başlangıcı var. Onun da tedavisi başladı. Ancak şu anda önemli olan Meltem, onu yaşatmak için savaşıyorum” dedi.

Meltem Alacık ' ın yaşaması için doktorların Akciğer Nakli olması gerektiğini söylediğini belirten Akın Alacık, “Meltem yürüyemiyor, sıkıntısı var, makineyle yaşıyor. Günde 1 saat makinenin dinlenmesi için çıkıyor, geri kalan zamanın tamamında makineyle yaşıyor. Gereken her yere gittim, Antalya, Ankara, İstanbul ' a gittim, nereye gittiysem çare bulamadım. İmkanlarım daha fazla kalmadı, elimde eski bir arabam kaldı. Babam rahatsız, sinir hastası, maddi yönden fazla desteğim yok. Bir yol istiyorum” dedi.

Şu anda ilaç ve buharlı makine tedavisi uyguladıklarını belirten Akın Alacık, “15 günde bir kontrole götürüyorum. Herhangi bir enfeksiyon geçirdiğinde hemen hastaneye gidiyor. Doktorlar, hazırlıklı olun diyorlar, kaybetme riskini büyük görüyorlar. Son çare olarak akciğer nakli yaptırın dediler. Gittik İstanbul ' da hastanede masada kalma tehlikesi var dediler. Bir çare bulamıyorum” dedi.

Kardeşinin tedavisi için nasıl bir yol izleyeceğini de bilmediğini söyleyen Akın Alacık, “Tedavi için nasıl bir yol izleyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Maddi yönüm olmadığı için ileriye doğru gidemiyorum. Kendi evim rutubetli olduğu için orada kalmıyoruz. Dalaman ' da kuzenimin evinde kalıyorum, şu an eşek sütü içiriyorum. Ayın 15 ' inde İzmir ' e gitmesi gerekiyor imkanım yok. Oksijen tüpsüz gidemez, ambulans yada araç gerekiyor. Çıkmazdayım, ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Oksijen makinesi ile yaşama tutunmaya çalışan Meltem Alacık ise, “4-5 seneden beri hastayım. Akciğerlerim rahatsız. Bende arkadaşlarım gibi yürümek, koşmak istiyorum, gezmek istiyorum, buna bağlanmak istemiyorum, yardım bekliyorum” dedi.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı