Barış Manço - Düriye

Barış Manço - Düriye, Barış Manço'nun 70'inci doğum gününde unutulmadı.Barış Manço kimdir hayatı, Barış Manço'nun unutulmaz şarkıları Unutumadım , Domates Biber Patlıcan, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ...
Google Barış Manço Rock Anadolu Rock 


Dünya devi google Barış Manço için özel bir doodle hazırladı. Barış Manço için hazırlanan doodle hakkında her şey rotahaber.com'da. Google ana sayfasında 2 Ocak için sayfasını Barış Manço'ya ayırdı.İşte Google Barış Manço logosu... İnternet devi efsane sanatçı Barış Manço'yu doğum gününde unutmadı, büyhük ustayı anasayfasına taşıdı. Barış Manço google'ın ana sayfasında sürpriz olarak karşılandı. Peki Barış Manço özel doodle ve Barış Manço hakkında her şeyi burada bulabilirsiniz.

Barış Manço için Google özel logo hazırladı. İşte Google ana sayfasında yer alan google doodle'ı... Google, Barış Manço hayranlarına doodle sürprizi yaptı. Goolge, Türkiye'nin Barış Ağabeyi için özel doğum günü logosu hazırladı.
Sosyal paylaşım sitelerin Barış Manço ve google'a büyük övgü

Barış Manço için özel logo hazırlayan Google, sosyal medyada büyük övgü aldı.

Öte yandan Türk kullanıcılar, ' Beni öldüğümde değil doğum günümde hatırlayın ' diyen Barış Manço'yu unutmadı, twitter'da çok konuşulanlar listesinin üst sıralarına taşıdı.

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Barış Manço kimdir? Barış Manço ne zaman ve nerede doğdu? Neler yaşadı? Google'ın 70. doğum gününe özel doodle yayınladığı Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul Üsküdar'da doğdu. Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı olan Barış Manço, Türkiye'de rock müziğin öncü isimlerinden oldu. Kurtalan Ekspresi ile Türk müzikseverlerinin gönlünü fethetti. 7'den 77'ye herkesin sevdiği bir isim oldu. Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200 ' ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı.

Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programlarının çekimleri için dünyanın pek çok ülkesine gitti. Yaptığı bu gezilerden çektiği görüntülerle, ' Barış Çelebi ' olarak adlandırıldı. Ünlü sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy'de vefat etti.
2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı