Barış Manço Alla Beni Pulla Beni

Barış Manço Alla Beni Pulla Beni, Barış Manço'nun 70'inci doğum gününde unutulmadı.Barış Manço kimdir hayatı, Barış Manço'nun unutulmaz şarkıları Unutumadım , Domates Biber Patlıcan, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ...
Tayland Google Barış Manço Rock 


Türkiye'nin unutulmaz sanatçısı Barış Manço'nun 70. doğum günü sebebiyle Google, özel bir doodle yayınladı. Peki ünlü sanatçı Barış Manço kimdir? Barış Manço'nun unutamadığı o olay ne?

Barış Manço kimdir? Barış Manço ne zaman ve nerede doğdu? Neler yaşadı? Google'ın 70. doğum gününe özel doodle yayınladığı Barış Manço, 2 Ocak 1943 İstanbul Üsküdar'da doğdu. Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı olan Barış Manço, Türkiye'de rock müziğin öncülerindendir.

Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200 ' ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle ' Barış Çelebi ' olarak adlandırılmıştır.

Ünlü sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 yılında Kadıköy'de vefat etti.

Barış Manço, Tayland'da yaşadığı ilginç bir olayı anlatmış, Tayland'ın sınır şehirlerinden birinde hapse atıldığında yanına giden Türk öğretmenlerle yaşadığı diyalogu bu sözlerle dile getirmişti:

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı