Barış Manço - Adam olacak çocuk

Barış Manço - Adam olacak çocuk, Barış Manço'nun 70'inci doğum gününde unutulmadı.Barış Manço kimdir hayatı, Barış Manço'nun unutulmaz şarkıları Unutumadım , Domates Biber Patlıcan, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ...
Google Barış Manço Rock Anadolu Rock 


Arama motoru Google, Barış Manço'nun 70. doğum gününe özel Doodle hazırladı.Bugün, Türkiye'de rock müziğin öncüsü Barış Manço'nun doğum günü. Geçtiğimiz iki günde ana sayfasını yılbaşına özel Doodle'lar ile süsleyen Google da bu özel günde Barış Manço ile süsledi. 1948 yılında dünyaya gelen Barış Manço 1999 yılında kalp krizi ile bestelediği 200 adet şarkıyı gerisinde bırakarak dünyaya gözlerini kapatmıştı.

Google'ın hazırladığı Doodle'ıda Barış Manço ve gitarı bulunuyor. Ayrıca Doodle'a tıklandığında 'Barış Manço'nun Google'daki arama sonuçlarına ulaşılabiliyor.

Barış Manço kimdir?

Barış Manço (2 Ocak 1943; Üsküdar, İstanbul - 1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul), Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi'nde oldu. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamladı. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı.

Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı ve Barış Manço, kimi şarkılarını günlük hayatından aldı. ' Domates, Biber, Patlıcan ' , buna bir örnektir. Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle ' Barış Çelebi ' olarak adlandırılmıştır.

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı