Ünlü Mankenler Ev Ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması’nda

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması ' nda, ünlü mankenler, genç tasarımcıların hazırladığı kıyafetlerle podyuma çıktılar.
Tasarım Yarışması Ünlüler 


Ekonomi Bakanlığı ' nın katkılarıyla DENİB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması, EGS Fuar Alanı ' nda yapıldı. Yarışmaya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve çok sayıda davetli katıldı. Genç tasarımcıları teşvik etmek ve Denizli ' nin ev tekstilindeki önemini vurgulamak için yapılan yarışmada 10 genç tasarımcı yarıştı. Finale kalan 10 yarışmacının tasarımları, Wilma Elles, Özge Ulusoy, Chloe Langhnon, Tuğba Melis Türk ve Ece Begüm Yücetan gibi ünlü isimlerin yer aldığı mankenler tarafından sergilenirken, değerlendirmeyi yapan jüri üyeleri arasında ise Neslihan Yargıcı, Zeynep Tunuslu, Ertan Kayıtken, Deniz Kaprol, Emre Erdemoğlu gibi moda ve tasarım dünyasının ünlü ve deneyimli isimleri yer aldı. Genç tasarımcıların hazırladığı kıyafetler, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Yarışmada Jüri Özel Ödülüne Seren Özgül layık görülürken, Seher Süleymanoğlu üçüncülük, Yelda Şebnem Eker ikincilik, İpek Özyoldaş ise birincilik ödüllerini aldılar. Dereceye giren yarışmacılardan üçüncüye 4 bin TL,ikinciye 6 bin TL, birinciye ise 8 bin TL para ödülü verildi.Yarışmada dereceye girenler ayrıca Ekonomi Bakanlığı ' nca onaylanması halinde yurt dışında eğitim görecek.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB tasarım yarışmasının artık geleneksel olma yolunda ilerlediğini belirterek, ' ' Bu yarışmayla genç tasarımcıların önünü açacağız. Denizli ' deki ev tekstilinin ne kadar önemli olduğunu da ortaya çıkaracağız. İnşallah gelecek senelerde daha da güzel işler yapacağız ' ' dedi.

28 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı