Tuğba Özay Yargıtay Kararı İçin Ne Dedi?

Ünlü manken ve şarkıcı Tuğba Özay hakkında sonuçlanan Yargıtay kararını değerlendirdi. Özay: “Herkesin bir an önce mahkemelerinin sonuçlanmasını dilerim. Yaşasın özgürlük” dedi.Çorlu'da yer alan Pasaport Bar'da sahne alan ve izleyenlerini sahne performansı ile eğlendiren ünlü manken ve şarkıcı Tuğba Özay hakkında süren davanın Yargıtay tarafından verilen nihai kararı değerlendirdi.
Kenya Yargıtay Tuğba Özay 


5,5 yıl önce hiç beklemediğim bir şekilde dört duvar arasına girdim diyen Özay: “Tabi o dönemde çok yazıldı çizildi, çok yargısız infazlara maruz kaldım. Çünkü Türkiye'nin gözü önünde bir insansınız herkesin tanıdığı, bildiği hatta ünü ülke sınırlarını aşmış bir insan 7'den 70'e seveniniz var. Bu anlamda sorumluluk sahibisiniz. Her şeyden önce ailenize karşı sorumluluk sahibisiniz, sevenlerinize karşı sorumluluk sahibisiniz ve bir anda hiç olmadığınız şekillere sokuluyorsunuz manşetlerde yer alıyorsunuz” dedi.

O dönemde tabi ki birçok şeye karşı susmak zorunda kaldığını ifade eden Özay: “Çünkü zaten cevap verecek durumda değildim dört duvar arasında olduğum için. Ama hep bugünü bekliyordum ben çünkü çete üyeliğinden bu sebepten böyle bir manşet atılıp da yargılanıyor olmaktan tabi ki rahatsızlık duyuyordum. Eminim ki bu konuyla ilgili birçok mağdur insan vardır. Sistem maalesef çok ağır işliyor. Önce size zaten bir çamur atılıyor ve daha sonrasında da pardon deniliyor. Ben bu konuyla ilgili olarak beraat ettim. Öncelikle yargıya bu anlamda teşekkür ediyorum. Keşke biraz daha hızlı gelişse bazı şeyler ve keşke insanlar bu anlamda ithamlara maruz bırakılmadan bir şeyler yapılsa bir çözüm bulunsa” diye konuştu.

1 sene 8 ay ceza aldığına dair haberler olduğunu da sözlerine ekleyen Tuğba Özay: “Bugün birçok yerden Türkiye ve yurt dışından da birçok telefonlar aldım sevenlerim ağlıyorlardı internetten çok mesajlar yağdı. İnsanlar çünkü zannetmiş ki Tuğba Özay tekrar hapse girecek. Hayır böyle bir şey yok. Sadece bu davada 1 sene 8 ay gibi bir ceza almamın sebebi tehdit olarak geçiyor ama zaten bunun da hukukta herhalde normal şartlarda hapis cezası yok. Bu konuda tabi ki takdir mahkemenindir. Böyle uygun görülmüş. Tabi bir de herhalde hapishanede yatmış olmamın açıklaması olmak durumundaydı. O da zaten ertelenen bir ceza. Dolayısıyla tekrar Tuğba Özay hapse girecek diye bir durum söz konusu değil çok şükür dediğim gibi asıl önemli olan konudan beraat etmiş durumdayım. O yüzden sevenlerimin içi rahat olsun. Ben yine buradayım ve sevenlerimin karşısındayım, sizlerin karşısındayım. 2 ay boyunca Kenya'daydım orada çok güzel bir cümle öğrendim Hakuna Matata, sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

Özay sözlerini şöyle sürdürdü: “Umuyorum adalet herkese olur. Herkesin de bir an önce mahkemelerinin sonuçlanmalarını dilerim çünkü dediğim gibi 5,5 yıldır ben her ne kadar özgür olsam da kendimi çok da özgür hissetmiyordum açıkçası ruhen öyle hissetmiyordum. Mahkemelerin hızlı sonuç vermesi bence çok daha sağlıklı olur insanlar için. Çünkü 1 kişi tutuklu kalmıyor esasında içeride onu seven onlar, yüzler belki binler var. Onu bekleyen annesi, babası, eşi, dostu, seveni var. O yüzden mahkemelerin daha hızlı sonuçlanması gerektiği kanaatindeyim. Yaşasın özgürlük diyorum.”

Çorlu'da Pasaport Bar'da sahne alan ve mekanı dolduran hayranlarını coşturan ünlü manken ve şarkıcı sahne performansı ile beğeni kazandı.

8 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı