Van’da Sürrealizim Sanatı

Van ' da görev yapan 40 yıllık eğitimci Ahmet Güleryüz, yaptığı ' Sürrealizim ' çalışmasıyla dünya liderlerini anlatıyor.
Angela Merkel Başbakan Barack Obama Emel Sayın 


Abdurahman Gazi Lisesi Müdür Başyardımcısı Ahmet Güleryüz, resim sanatıyla yaptığı ' sürrealizim ' çalışmalarıyla büyük beğeni topluyor. Şimdiye kadar 2 bin 500 ile 3 arasında resmi bulunan Güleryüz, “Yaptığım resimler Türkiye genelindeki bütün sektörleri ilgilendirir. İnşaat sektöründen tutun moda sektörüne kadar birçok alanı ilgilendiren resimlerdir. Şimdiye kadar 3 bine yakın resmim bulunuyor. Hobi olarak bu işi yapıyorum. Boş zamanımı bu resimleri yaparak değerlendiriyorum. Yaptığım resimleri pilot kalemle yapılıyor” dedi.

Barack Obama, Sulvio Berlusconi ve Angela Merkel gibi birçok dünya liderinin siyaset hayatını da resmeden Güleryüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın da siyaset hayatını resmettiğini kaydetti. Güleryüz, “Çizimde, Başbakanımızın siyaset hayatını belediye başkanlığından itibaren anlatıyorum. Ardından okuduğu şiiri anlatan cami ve cezaevi bulunuyor. Yeniden siyasete dönmesi ve halkın verdiği desteği anlatan çizimler. Resim, Başbakanlıktan sonra da konuşulanlara göre geçeceği Çankaya Köşkü ' nü anlatıyor” diye konuştu.
Magazin dünyasının ünlülerini de resmeden Ahmet Güleryüz, “Birçok ünlü gibi Emel Sayın ' ı da resmettim. Resimdeki basamaklar ve etrafındaki karanlık noktalar, şöhret basamaklarını ve uçurumu anlatıyor. Birçok ünlümüz şöhret merdivenlerini çıkarken, bir kısmı da buradan çıkamayarak veda etmiştir” şeklinde konuştu.
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı