Türkan Şoray 6. Erciyes Film Festivali'nde

Trük Sineması'nın 'Sultan'ı Türkan Şoray, tesadüfler sonucu sinemaya girdiğini belirterek, ''Ben bilerek sinemacı olmadım. Öğretmen Okulu'nu okudum ve sinemacı olmasam, öğretmen olurdum'' dedi.
İletişim Öğretmen Erciyes Demet Akalın Erciyes Üniversitesi 


Türkan Şoray, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği ''6. Erciyes Film Festivali''ne katıldı. Festivalde, öğrencilerle 'Türkan Şoray Sineması' söyleşisi yapan Şoray, salona girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğu gözlenen Şoray, öğrencilerin hazırladığı Türkan Şoray Belgeseli'ni izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, belgeselin ardından, Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden bazılarının Türkan Şoray'la ilgili yazılarının ve Türkan Şoray resimlerinin bulunduğu 'Türkan Şoray Deyince' isimli kitabı hediye etti. Kitaptan çok etkilendiğini belirten Türkan Şoray, öğrencilere teşekkür etti.

Söyleşisine, sinemaya tesadüfen girdiğini belirten Türkan Şoray, ''Sinema sanatı, en önemli sanatlardan birisi. Sinema, her şeyden önce insan olmayı ve hayatı öğretiyor. Ben sinemaya tesadüfler sonucu girdim. Bilerek sinemacı olmadım. Öğretmen Okulu'nu okudum. Sinemacı olmasaydım, öğretmen olurdum. Ben sizin gibi sinemacılığı okumadım ama çok fazla hayat tecrübesi yaşadım. Kendimi geliştirmek için çok okudum, çok araştırdım'' diye konuştu.

Öğrencilere hayatta ve işlerinde başarılı olabilmeleri için çok okumaları, dünyayı tanımaları ve kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini tavsiye eden Şoray, hayatta önemli olanın insan olmak olduğunu söyledi.

Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını da cevaplayan Şoray'a öğrenciler bir de sürpriz hazırladı. Soru sormak üzere mikrofonu eline alan bir öğrencinin, Demet Akalın'ın 'Türkan' şarkısını söylemeye başlaması üzerine, bütün salon şarkıya eşlik etti. Şoray da bu sürprize kayıtsız kalmayarak şarkıyı öğrencilerle birlikte söyledi.

Süleyman Çetinsaya Salonu'nda düzenlenen söyleşinin sonunda, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, Türkan Şoray'a el işlemesi bir kilim hediye ederken, protokol üyeleri de Türkan Şoray portresi ve çiçek verdiler. Türkan Şoray, öğrencileri kırmayarak onlarla birlikte bol bol fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.

Demet Akalın Hakkında
Demet Akalın (D. 23 Nisan 1972; Gölcük, Kocaeli), Türk pop müzik şarkıcısı, eski manken ve oyuncudur. Annesinin desteği ile mankenlik kursuna başladı. 1996-2004 yılları sevilen albümler ve hitler çıkardı. 2004 yılında çıkardığı Banane albümünde bulunan "Aşkın Açamadığı Kapı" ile Kral TV Video Müzik Ödüllerinden "Yılın Şarkısı" ödülünü aldı. 2006 yılında Kusursuz 19 albümünü çıkardı. Albüm 147.000 kopya sattı ve MÜ-YAP'tan altın ödül aldı. Aynı yı...
devamı
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı