Süper İncir 1921 Rekora Koşuyor

Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı tarafından çekilen ve izlene rekorları kıran “Süper İncir” adlı kısa reklam filimin devamı olarak çekilen “Süper İncir 1921”de şimdiden internette izlenme rekorları kırıyor.
Hüseyin Sarı Andrew Böcekli İbrahim Aydın 


Aydın incirini tanıtıldığı ve izlenme rekorları kıran ' Süper İncir ' adlı kısa reklam filminin büyük beğeni toplamasının ardından yönetmen Kerem Sarı, uzun metrajlı filmi çekebilmek için destek arayışı içerisine girmişti. Yenipazar ilçesine bağlı Donduran köyünde çekilmesi planlanan uzun metrajlı film, köyde yaşayan Mustafa isimli içine kapalı gencin yaşam ve aşk hikayesini konu alacaktı. Dedesinden miras kalan sandığın içerisinde ' Süper İncir ' formülünü bulacak olan Mustafa, zeytinyağına banarak yediği incir sayesinde süper kahramana dönüşecekti. Filmde Mustafa ' nın sevgilisi olan ' Ayşe ' rolünü ' Hanımın Çiftliği ' dizisinde Madam Emma rolüyle tanınan oyuncu Hülya Böcekli ' nin canlandıracağı ifade edilmişti.

Muğlalı birçok tanınmış sanatçının yanı sıra bazı ünlü isimlerin açık desteğine rağmen Aydın kamuoyundan beklediğini ilgiyi göremeyen Sarı, uzun metrajlı “Süper İncir” filmini çekemeyince kendi imkanlarıyla yeni bir reklam filmi çekmeyi planladı. Aydınlı amatör tiyatro sanatçısı Coşkun Kemer ' in rol aldığı ilk reklam filminin ardından Sarın, “Süper İncir 1921” adını verdiği ikinci reklam filminde daha geniş bir kadroyla çalıştı. Süper İncir ' in ardından gerçekleşen bu başarılı çalışmada şimdiden internette en çok izlenen videolar arasına girdi.
“Süper İncir 1921” adlı yeni projesi hakkında bilgiler veren yönetmen Kerem Sarı, “Bu reklam filmi hiçbir kurum ya da kuruluşun desteği olmadan, kısıtlı imkanlarla hazırlanmıştır.

' Bu yaz tatil planınızda bir değişiklik yapın ve sahile giden yolda küçük bir Ege köyüne uğrayın. Ağzından bal damlayan incirlerden tatmak ve insanlığın hala hayatta olduğunun farkına varmak için ' sloganıyla hazırladığımız bu projemiz ile Aydın ' ın dünya lideri olduğu inciri ve zeytininin tanıtımına katkı sağlamak istedik. Cansu Çetinkaya, Atakan Aktaş, Harun Kızılarslan, Fatih Özen ve Volkan Polat ' ın oynadığı filmin müziğini İlke Ulaş, ve Oğulcan Uslu hazırladı. Projede set ekibi olarak Hakan Aydın, İbrahim Aydın ve Esma Sarı yer aldı. Kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiğimiz çalışmamıza maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Eshabil Çetinkaya, Salih Taşpınar, Mustafa Küpeli, Mustafa Kılınç, Hüseyin Sarı, Emel Sarı, Mehmet Akat, Serdar Yüksel, Sabahattin Yakar, Muhsin Aydoğdu, Hasan Özcan, Yasemin Uslu, Emre Kaya, Vehbi Can Uyaroğlu, Onur Erdal ve Andrew Kramer ' e teşekkür ediyorum” dedi.
16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı