Sanatçı Berkant Akgürgen Öldü

Sanatçı Berkant Akgürgen öldü. Samanyolu şarkısı ile tanınan Berkant vefat etti. Berkant, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.
Atatürk Avrupa Samanyolu Dizisi Teoman Gönül Yazar 


31 Aralık 1938 Ankara doğumludur. Ortaokul sıralarında ilk olarak ağız mızıkası çalmaya başlar. Ankara Atatürk Lisesi'nden Denizli Lisesi'ne yatılı geçer. Denizli Lisesi'nde ağız mızıkasına devam ederken piyano dersleri ile piyano çalmaya başlar. (1956) Ankara'ya dönüp Kurtuluş Lisesi'nden mezun olur.

İlk sahneye çıkışı Üstün Poyrazoğlu Orkestrası ile Bahçelievler Akalın Düğün Salonu'nda 1957 yılında olur. Daha sonraları Jüpiter Kenteti adında bir orkestra kurarlar ve Ankara'da çeşitli gece klüplerinde sahneye çıkmaya başlarlar. 1957 sonlarına doğru Ankara Radyosu'nda emisyon programları yapmaya başlarlar. 1960 yılında bahriyeli olarak askere gider. Askerde bandoda olduğu için İstanbul'da tenor saksafon dersleri almaya başlar. 1964 yılında askerliğini bitirip Ankara'ya döner ve Yurdaer Doğulu ile orkestra kurup çalışmaya başlarlar. İstanbul'da Kulüp Fuaye'den teklif alırlar ve İstanbul'da sahne çalışmalarına başlarlar. Birçok gece kulüplerinde show programlarına çıkarlar.

1965 yılında Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'nın solist-liğine geçer ve Kamuran Akkor ile sahneyi paylaşırlar. Aynı yıl ilk plağı olan ' Cici Pabucum Cici - Arabamın Atları ' yayınlanır. Daha sonraları Sezen Cumhur Önal ile çalışmaya başlar ve ilk olarak ' Evvel Zaman İçinde ' yi yaparlar. O seneler ' Ah Kızlar ' , ' Bir İçim Su ' , ' Sana Şarkımı Bıraktım ' gibi çalışmaları yaparlar.

1966 yılında kulüp çalışmalarını bırakır ve gazino çalışmalarına başlar. O seneye kadar yaptığı çalışmaların sözlerini Sezen Cumhur Önal yazarken Metin Bükey ve Teoman Alpay'dan ' Samanyolu ' bestesini seslendirmesi teklifini alır. 1967 Eylül ayında ' Samanyolu - Özledim Seni ' yayınlanır. İlk zamanlarda fazla ilgi görmeyen ' Samanyolu ' daha sonra Berkant ile özdeşleşir ve günümüzde bile hala popülerliğini koruyan bir parça olur.

' Samanyolu ' dan sonra film ve plaklara Türkçe bes-te çalışmaları yapar. ' Nisan Yağmuru ' , ' Mevsim Bahardı ' , ' Hayat Sevince Güzel ' , ' Bülbül Yuvası ' gibi çalışmalar yapar. Bu arada film teklifi alır ve Gönül Yazar ile ' Trafik Belma ' filmini yaparlar. 1975 yılında son plak çalışması olan ' Fani Dünya - Izdırap Çocuğu ' yayınlanır. 1980'li yıllarda gazinoların azalması ve taverna çalışmalarının çoğalması nedeniyle Avrupa turneleri ve otel gece kulüplerinde programlar yapmaya başlar. 1992'de bir kaset çalışması yaptı ve ' Samanyolu '93 ' adı ile yayınlandı. Halen sahne çalışmalarına devam etmektedir

Berkant - Samanyolu

Sen kalbimin mehtabısın güneşisin
Sen ruhumun vazgeçilmez bir eşisin
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

Ruhum senin kalbim senin ömrüm senin
Yıllar geçse ölmeyecek bende sevgin
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

Uzaklara kaçıversek seninle biz
Birgün elbet göze gelir bu sevgimiz
Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek
Dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek

Samanyolu Dizisi Hakkında
Annesi öldükten sonra teyzesinin yanında büyüyen Nejat teyzesinin kızı Zülal’e aşıktır. Ancak bunu Zülal'a söyleyemez. Zülal Nejat'ın arkadaşı Namık’la evlenir. Ama hiçbir zaman mutlu olamaz. Sonunda Zülal gerçek sevginin ne olduğunu ve sevgisine hiçbir zaman karşılık beklemeden sevileceği günü büyük bir umutla bekleyen Nejat’ın kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlar....
devamı
1 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı