Rock Müzik Sanatçısı Ali Altay Konseri

Dalyan ' da 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Dalyan Belediyesi ile Ege Yolcu Dergisi tarafından “Halk Gecesi” düzenlendi.
19 Mayıs Ali Arslan Orhan Gencebay Sezen Aksu Barış Manço 


Düzenlenen geceye Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Eski Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, Belediye Başkanı Arif Sarı, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Rock Mizuk Sanatçısı Ali Altay ' dan önce sahne alan Ahmet Eraslan söylediği Türk Halk Müziği eserleriyle Dalyan halkını coşturdu. Dalyan Ferudun-Haludun Tınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Folklor Ekibi tarafından çeşitli folklor gösterileri sundu. Gecede ayrıca yörenin tarlaya ekin ekme, ekin biçme, çay kenarında çamaşır ve çocuk yıkama, kadınların dedikodu yapması, köylülerin tarlada çalışması, kadınların halaç atması ve kız kaçırma ile kız isteme gelenekleri sahnelendi.

Gecenin son bölümünde sahne alan Anadolu Rock Müzik Sanatçısı Ali Altay, Cem Kara, Barış Manço, Edip Akbayram, Neşet Ertaş, Sezen Aksu, Orhan Gencebay tarafından seslendirilen eserleri ile son çıkardığı albüm parçalarından seçmeler sundu.

knser sırasında Belediye Başkanı Arif Sarı ile Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan gecenin anısına Ali Altay ' a teşekkür plaketi verdiler.
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı