Neşet Ertaş'ın Arşiv Görüntüsü (Neşet Ertaş vefat etti)

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş vefat etti. Ünlü ozan 74 yaşında İzmir'de yoğun bakımda tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi.İZMİR ' de özel bir hastanede 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sanatçı dün yoğun bakıma kaldırılarak makinaya bağlanmıştı.
Muharrem Ertaş Cenaze Neşet Ertaş Medical Park 


Hastane bahçesinde, Neşet Ertaş ' ın cenaze töreniyle ilgili gerginlik yaşandı. Ertaş ' ın Kırşehir ' den gelen akrabalarının beklediği kafeteryaya gelen Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Başkanı Engin Gündük, herkesin kendisini dinlemesini isteyerek, ' 74 yıldır Alevi- Bektaşi kimliğiyle bilinen Neşet Ertaş, ölümünde zorla sünnileştirilmeye çalışılıyor. Cenazesi camide yapılmaya çalışılıyor. Buna izin vermeyelim ' dedi. Ertaş ' ın yakınlarından bazıları ise Gündük ' e tepki gösterdi. ' Camiye gidecek ' diyen yakınları ile Engin Gündük arasında kısa süreli gerginlik çıktı, itişmeler oldu. Araya giren vatandaşlar da ' Siyasete alet etmeyin. Camiye de gitsin, cemevine de. O bütün bir halkın sanatçısı ' dedi. Cenazenin yarın sabah doğrudan Kırşehir ' e götürüleceği belirtilirken, öncesinde İzmir ' de bir tören yapılması da bekleniyor.

ERTAŞ'IN VASİYETİ: BENİ BABAMIN AVUCUNA GÖMÜN

Ertaş'ın vasiyeti yerine getirilecek İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir'de toprağa verilecek.

Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Sarıkaya, Neşet Ertaş'ın halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini dile getirerek, ''Ertaş, babasının yanına defnedilmek istediğini söylemişti. Cenaze Kırşehir'de toprağa verilecek'' dedi.

Bu arada, Ertaş'ın hayatını kaybettiğini öğrenen sevenleri ve hemşehrileri Medical Park İzmir Hastanesi önünde toplanmaya başladı. Vatandaşların oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş: Bizim babamızdı ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, ''Bizim babamızdı ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz'' dedi.

Ertaş'ın tedavisinin yapıldığı ve hayatını kaybettiği Medical Park İzmir Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, acılarının çok taze olduğunu söyledi.

Babasının Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu kaydeden Ertaş, ''Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz. Babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmeyi istemişti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceğiz'' dedi.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
25 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı