Mustafa Erdoğan - Troy Gösterisi -2

TROY ve Anadolu Ateşi dans gösterileri topluluğu Belçika'nın Hasselt kentinde dün akşam biletli gösteri öncesi Belçikalı 5 bin öğrenciye ücretsiz olarak bir gösterim yaparak Anadolu, antik ve Türk kültürlerini tanıttı.
Mustafa Erdoğan Almanya Anadolu Ateşi Belçika 


Gösteriyi ilgiyle izleyen öğrenciler uzun süre alkışladılar ve temsil sonrası sahneye çıkarak oyuncularla birlikte selam verdiler. Öğretmenlerden Crystal Dezeure, çok kültürlü eğitime inandıklarını ifade ederek öğrencilerinin Anadolu ve Türk kültürlerini de tanımaları için buraya getirdiklerini anlattı.

Şovu çok beğendiğini anlatan bir öğrenci Gwen Deusters ise özellikle müzik ve kostümlerden çok etkilendiğini dile getirdi ve ' Türklerin danslarında tarif edemediğim çok özel birşey var ' dedi.12 yaşındaki Enmar Zaar ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: ' Müzik başta olmak üzere son derece eğlenceli ve 'cool'du. Çok renkli ve hareketliydi. Türk kültürünü çok beğendim. '

Gösteri sonrası baş dansçılardan Perit, Müge, Viktor ve Yapımcı Mustafa Erdoğan kuliste duygularını aktarardı. Perit, ' Dünyadaki herkese kendi kültürümüzü yansıtabilmek zaten topluluğumuzun başlıca hedeflerinden bir tanesi. Şu anda hem küçüklere hem de büyüklere bunu yansıtabildiğimiz için çok mutluyuz. ' diye konuştu.

Müge ise, ' Burada gösteri yapmak bizim için zevk. Buranın halkı sıcak kanlı ve bizi seviyorlar. Biz de onalrı çok seviyoruz, defalarca geliriz inşallha. Özellikle çocuklara gösteri yapmak çok heyecanlıydı ve onlar da bütün heyecanlarını bize geçirdiler. Çok güzel bir gösteriydi. ' ifadelerini kullandı.Viktor da ' Belçika'ya çok kerelerdir geliyoruz ve her sefer sanki ilk kez geliyoruşuz gibi alkış ve enerji alıyoruz. ' dedi.

Mustafa Erdoğan ise, ' Sadece çocuklardan oluşan bir seyirci kitlesine gösteri yapmak ciddi zevkli ve bizi coşturan birşey ve dansçılar da bunu hissettiler daha sahneye çıkmadan neşeleri yerindeydi. Bunu daha önce de yapmıştık Belçika'da ve Almanya'da. Dileğimiz o ki aynı etkinlikleri Türkiye'de de yapalım. Bunu yaparsak bize ait bu efsaneyi yine bizden bir ozan Homer'İn yazdığı bu hikayeyi dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. BUradaki çocukların avantajı okulda da buradaki kültür ile ilgili derlser alıyorlar ve sahnedeki sembılleri tanıyorlar ama böyle elle tutulur gözle görülür olması ayrı bir şey tabi. Şimdi buradaki çocukların hazzılayacakları ödevlerden notlar alacaklar ve en yüksek notu alan üç öğrenci ve aiesini Anadolu Ateşi'nin dünya turnesinde kendi seçecekleri bir ülkeye beraberimizde götüreceğiz. Geçen sefer Antalya, Türkiye'yi istemişlerdi ki bu bizi de sevindirmişti. ' şeklinde konuştu.

Yeni projelerinden de bahseden Erdoğan 'Doğu'nun Kapıları' isimli bir gösteri hazırladıklarını ve önümüzdeki yıl yurtdışına yeni projeyle geleceklerini açıkladı. 2014 sonuna kadar 260 şehir gezeceklerini belirten Erdoğan, sürekli aynı ilgi ve alkışı almaktan dolayı gurur yaşadıklarını anlattı. ' Neden Türkiye'den ikinci bir Anadolu Ateşi çıkmıyor sizce ' sorusuna ise Erdoğan şöyle yanıt verdi:

' Denemeler oldu şüphesiz ama daha kimlikli daha özgün şeyler olmadıkları için genellikle Anadolu Ateşi'ne öykünen şeyler oldukları için halk da orijinali varken neden taklitleri ile uğraşsın, ama çıkmasını isteriz ' yorumunda bulundu.

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı