Müslüm Gürses'e Son Veda ( Cemal Reşit Rey Konser Salonu)

Bugün toprağa verilecek olan sanatçı Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser salonunda bir tören düzenleniyor.
Cemal Reşit Rey Müslüm Gürses Devlet Bahçeli Mustafa Sarıgül Recep Tayyip Erdoğan 


Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu ' nda tören düzenleniyor. Törene Gürses ' in yakınlarının yanı sıra çok sayıda ünlü isim katıldı.

Sanatçı Müslüm Gürses, yaklaşık 4 ay tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Bugün Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu ' nda tören düzenlendi. Törene Gürses ' in yakınları, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

Tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakkı Bulut, ' Hayatı boyunca ömrünce hiç mutlu olmadı, Türk Sanat camiasının başı sağı olsun ' dedi.

Törene katılan şarkıcı Mine Koşan da Gürses ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: ' Müslüm Gürses çok özel bir ses ve özel bir kişilikti. Benim kafamda hep Usta şarkısı çalıyor nedense. Gürses halkın duygularını ve düşüncelerini dile getiren bir sanatçıydı. '

Törenin ardından Teşvikiye Camii ' nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazından sonra Gürses toprağa verilecek.

4 AYDIR YOĞUN BAKIMDAYDI

Usta sanatçı Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü geçirdiği by-pass ameliyatından sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Sanatçının doktoru Deniz Şener, 2 gün önce ölüm iddiaları üzerine Durumu iyi değil. Kaybedebiliriz. Ancak beyin ölümü gerçekleşmedi. Solunum desteğini sürdürüyoruz demişti. Gürses, 2 ayrı makineye bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu. Musa Eroğlu, acı haberin ardından NTV canlı yayınına bağlandı, Babayı kaybettik. Herkesin başı sağolsun. Çok acı bir gün, ben fazla konuşamayacağım ' dedi.

BAŞBAKAN: GENÇLER BABA SIFATINI LAYIK GÖRMÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müslüm Gürses'in vefatının ardından şu açıklamayı yaptı. ' Aylardır yoğun bakımda mücadele içinde olan değer sanatçımız, şarkılarıyla hem bizim nesli hem yeni nesli derinden etkilemiş Müslüm Gürses kardeşimizi bugün edebiyete uğurladık. Ailesine, sevenlerine, tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Müslüm Gürses bir usta olarak, gençliğin Müslüm Baba diye iltifat ettiği bir usta olarak aramızdan ayrıldı. Kendisini tekrar rahmetle yad ediyorum. '

BAHÇELİ: DUYGULARA TERCÜMAN OLDU

MHP lideri Devlet Bahçeli ise şunları kaydetti: Merhum Gürses, gönülleri titreten, gözleri buğulandıran ve en içten duygulara tercüman olan dokunaklı şarkılarıyla, hasret tüten türküleriyle ve sadelikle yoğrulmuş hayatıyla büyük bir beğeni kazanmış ve bu yönleriyle de takdir toplamıştır. Bu düşüncelerle, Merhum Müslüm Gürses'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor; ailesine, sevenlerine, sanat camiasına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Sanatçı için yarın saat 10.00'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma programı düzenlenecek. Gürses'in cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ' Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız ' dedi.

ÖMRÜNDE HİÇ MUTLU OLMADI

Hastaneye gelen Hakkı Bulut, ' Bundan 3.5 ay önce Londra'da birlikte konser verdik. Durumu çok iyiydi. Türkiye'ye gelir gelmez de hastaneye kaldırıldı. Hayatı boyunca, ömründe hiç mutlu olmadı. Türkiye'nin sanat dünyasının başı sağ olsun ' dedi.

NURİ SESİGÜZEL ŞARKILARI SÖYLERDİ

Gürses'in vefatı, şöhreti yakaladığı Adana'da büyük üzüntüye neden oldu. Gürses'in ölüm haberi çocukluk yıllarını geçirdiği Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki komşularını da yasa boğdu. Bir çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasında birinci olduktan sonra şöhretin kapısını aralayan Müslüm Gürses'in hemşehrileri acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Gürses'in ailesiyle 1960'ta mahalleye taşındığını belirten Rasim Ak, sanatçının çocukluğunda ayakkabı boyacağılığı yaptığını anlattı. Ak şöyle dedi: ' Müslüm elimizde büyüdü. İki kardeşlerdi. Babası Mehmet Usta ocak tamiratı yaparak geçimini sağlıyordu.Sürekli Nuri Sesigüzel'in şarkılarını söylerdi. Babası Mehmet Usta'nın da sesi çok güzeldi. Müslüm, 14 yaşında bir ses yarışmasını kazanınca ünlü oldu. '

'AYAKKABI BOYACILIĞI YAPARDI'

O yıllarda berber dükkanı çalıştırdığını anlatan Rasim Ak, ' Müslüm sürekli dükkana gelirdi. Mahallede ayakkabı boyacılığı yapardı. Bazen 50 kuruş verirdim, hemen bakkala koşardı. Ölümüne çok üzüldük. Unutulmayacak bir sanatçıydı ' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA UNUTMADI

Müslüm Gürses'i Beşiktaşlı taraftarlar da unutmadı. Maçın başlamasına 10 dakika kala stat hoparlörlerinden çalınan Müslüm Gürses şarkısına tüm stat eşlik etti.
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
4 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı