Müşfik Kenter Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Tiyatrosu ' nun duayen ismi Müşfik Kenter son yolculuğuna uğurlandı.Hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter Teşvikiye Camii ' nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, tiyatrocu Haldun Dormen, oyuncu Kadir İnanır, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ailesi, çok sayıda sanatçı dostu ve sevenleri katıldı. Cenazede sanatçının sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Müşfik Kenter ' in ablası Yıldız Kenter ve eşi Kadriye Kenter taziyeleri kabul etti.
Haldun Dormen Ateş Ünal Erzen Cenaze Yıldız Kenter 


Müşfik Kenter ' in büyük bir sanatçı olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, “Sadeliğin, temizliğin ve beyefendiliğiyle bilinen sadece Türkiye ' de değil, uluslar arası platformda da hocaların hocası olarak bildiğimiz güzel bir inan. Tiyatroda da sinemada da çalışmaları vardı. Çok sanatçı yetiştirdi. Ekol diyebileceğimiz güzel bir insandı. Sevenlerine tiyatro camiasına ailesine ve öğrencilerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Türkiye ' nin başı sağ olsun. Maalesef Türkiye ' de sanatın ve sanatçının saygı görmediği bir ortamda önemli sanatçıları peş peşe kaybetmek, çok üzücü. Tüm sanatçı dostları ve ailesinin başı sağ olsun” diye konuştu.

Ünlü tiyatrocu Haldun Dormen ise, “Gerçekten büyük bir kayıp. Türkiye ' nin değil, dünyanın da büyük efsanelerinden biriydi. Dünyanın en iyi oyuncularından biriydi. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kaybımız çok büyük. Hem dost olarak,hem sanatçı olarak” dedi.Sanatçı, sevenlerinin alkışlarıyla defnedilmek üzere Kilyos ' taki aile mezarlığına götürüldü.
Haldun Dormen Hakkında
Tiyatro eğitimini ABD’de Yale Üniversitesi’nde aldı. İstanbul’a döndüğünde önce Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne'ye girdi ve Cinayet Var adlı oyundaki dedektif rolüyle ilk kez seyirci karşısına çıktı. Bir buçuk yıl Muhsin Ertuğrul ile çalıştıktan sonra Beyoğlu Parmak sokağın arkasında 60 kişilik bir salonu olan Cep Tiyatrosu'nu kurdu. 1957’de Papaz Kaçtı komedisi ile İstanbul’un Feriköy semtinde Dormen Tiyatrosu’nu kurdu. Cep Tiyatrosu’n...
devamı
17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı