Kenan Işık: Malatya’da Ahmet Kaya Adına Kültür Merkezi Yapılmalı

Sanatçı Kenan Işık, Ahmet Kaya için memleketi Malatya ' da bir kültür merkezinin yapılmasını isterken, Hrant Dink ' in ismininde yaşatılacağı bir kültürel faaliyetin hayata geçirilmesini istedi.
Tuncel Kurtiz Hrant Dink Uluslararası Malatya Film Festivali Ahmet Kaya 

Malatya 4. Uluslararası Film Festivali ' ni İstanbul ' daki tanıtım toplantısına katılan ve Malatya Film Festivali Jüri Üyesi ' de olan Kenan Işık, “Festivaller genelde sürdürülemiyor.

Sürdürülemeyen festivaller şöyle oluyor; bir yöneticisi yapıyor, o il yöneticisi değişince, ' bunun ne gereği var ' denilerek hemen bundan vazgeçiliyor.Bu bir kurum olmalı, kurumsallaşmalı, gelenin gidenin bu böyle olmaz diyemeyeceği bir yapı olmalı. Bu yapıya biz özerk yapı diyoruz. Kenti belediye ve hükümet bazında yönetenlerin bir şekilde domine edileceği kuralların özerk bir yapıda olacağı bir yapı olmalı” dedi.

Işık şunları söyledi: “Tuncel Kurtiz gibi insanları yad etmek ve anlam son derece önemlidir. Ahmet Kaya, Malatyalı, Hrant Dink Malatyalı. Onların Malatya ' da varlıklarını sürekli olması gerekiyor. Malatya ' da Ahmet Kaya adına bir kültür merkezi olması, Ahmet Kaya ' yı sürekli yaşatacaktır. Onun düşüncesini, ideallerini, onun barışçıl yanını, onun ülke bütünlüğünü koruyan ve kollayan yanlarını unutturmayacaktır. Hrant Dink ' de bu ülkenin çok önemli bir unsurunu çok değerli bir temsilcisi. Oda bizim hemşerimiz. Bunu bir şekilde halletmek lazım. Kültür denilince tek bir kanaldan yürütülen kültür olmamalı.”

Tuncel Kurtiz Hakkında
Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sever. Hacı ve Asi adlı dizilerde başrol oynamıştır. 2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efend...
devamı
31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı