Kemal Sunal'ı Anma Gecesi

Türk Sineması ' nın efsane ismi Kemal Sunal için düzenlenen anma programında sanatçı dostları usta sanatçıyı anlattı. Gecenin sürpriz konuğu Sezen Aksu, Kemal Sunal için yazdığı ve yorumladığı şarkıyı söyledi. Minik Serçe geceye ayrıca esprileriyle de damga vurdu.
Haldun Dormen İbrahim Tatlıses Cem Yılmaz Hülya Koçyiğit Ali Ağaoğlu 


Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı çerçevesinde Türk Sineması ' nın unutulmaz ismi Kemal Sunal ' ı anma programı düzenlendi. Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi ' nde düzenlenen geceye Kemal Sunal ' ın annesi Sultan Sunal, eşi Gül Sunal, oğlu Ali kızı Ezo Sunal, Sezen Aksu, Cem Yılmaz, Zeki Alaysa, Halit Kıvanç, Kandemir Konduk, Hülya Koçyiğit, Yavuz Bingöl, Haldun Dormen, Berna Laçin, Şevket Altuğ, Göksel Kortay, Ali Ağaoğlu ile sevgilisi Petek Ertüre ve çok sayıda ünlü isim katıldı.
Gecede Kemal Sunal ' ın filmlerinden kesitlerin sunulmasının ardından konuklar sanatçı ile ilgili anılarını, düşüncelerini paylaştı.

Gecenin sunuculuğunu yapan Halit Kıvanç, “Sinemanın değil, kalbimin en değerli sevgililerinden birini anıyorum” dedi.Kemal Sunal ' ı yalnız bırakmadıkları için sanatçı dostlarına teşekkür eden Gül Sunal, “Biliyorum ki, hepsinin Kemal ' i o. Herkes seve seve geldi. Kemal ' in bana hediyesi şahane bir hayat. İki tane harika çocuk, birçok dost.. Bir arada olduğumuz için çok mutluyum. Kemal ' in bana yaşatmadığı bir şey var. Bir türlü beceremedim ona canım çok sıkılıyor. Kemal ' le ben hiç kavga edemedim. Çünkü Kemal kavga etmiyordu. Onun dışında harika bir hayat yaşattı” diye konuştu.

CEM YILMAZ ' DAN KAHKAHA ŞOV

Gecede yaptığı esprilerle konukları kahkahaya boğan ünlü şovmen Cem Yılmaz, “Komedinin itibarını o kuşağa borçluyuz biz. Bizim mumla aradığımız şeyleri çok yakinen yaşamışlar ve hiçbir zaman da dillerinden, şu sıralar çok duyduğumuz “Biz tırnaklarımızla geldik” diye bir söz vardır. Hâlbuki bu kuşak hep kabiliyetleriyle bir yere gelmiş insanlardı. Ben 40 yaşındayım. Kemal ağabey yıldız olduğu zaman 26 yaşındaydı ve benim için artık çok geç. Bir Kemal Sunal daha gelir mi? Gelse iyi olur. Memleket bazen öyle bir hale geliyor ki, bin Kemal Sunal gelse kurtulmaz” dedi.

İnek Şaban rolünün Kemal Sunal üzerinde bir elbise kaldığını dile getiren Zeki Alaysa, “Kemal ' e bir elbise giydirdiler. Bir türlü o elbiseden kurtulamadı. İlk defa Propaganda filminde onu farklı izledik. Eğer kalbi izin verseydi, sinemaya muhteşem bir film daha kazandıracaktı” diye konuştu.

Kemal Sunal ' ın Türk Sineması ailesinin en değerli üyelerinden biri olduğunu vurgulayan sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, “O felsefesi olan bir komik. Ama muhalif. Kolay kolay kimse ona bir şey kabul ettiremezdi. Birçok filmi bize ders olmuştur. Ezilen insanı oynamıştır. Saflığı, iyiliği, zekâsı ile hep kazanan olmuştur. Halkla özdeşleşmiştir” şeklinde konuştu.
Geceye ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da geceye katılanlara teşekkür ederek, Kemal Sunal ' ı özlemle andığını belirtti.

Geceye İbrahim Tatlıses, Meltem Cumbul, Şener Şen Yıldız Kenter gibi isimler video aracılığıyla gönderdikleri mesajla katılırken, Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Bingöl ise, Kemal Sunal ' ın sevdiği “Pencereden Kar Geliyor”, “O yar gelir” türkülerini seslendirdi.

GECENİN SÜPRİZ İSMİ SEZEN AKSU

Geceye sonradan sürpriz bir şekilde katılan ünlü sanatçı Sezen Aksu, salonda bulunan konukları şaşırttı. Minik Serçe, Kemal Sunal için sözlerini yazdığı ve yorumladığı şarkısını söyledi. Geceye birbirinden güzel şarkılarıyla renk katan ünlü sanatçı, yaptığı esprilerle geceye damgasını vurdu. Elbisenin fermuarının açık olduğunu sonradan fark eden Minik Serçe, gazetecileri çekmemesi için uyarması salonda bulunanları kahkahaya boğdu.

Kemal Sunal ' ı sevgi ve özlemle andığını belirten Sezen Aksu, “Kemal bu sektördekiler gibi çocuktur. O yüzden saf kalplidir. Bizim sektörde dünyanın en saf, çocuk insanları olduğu için kötülük yapamazlar. Biz çocuk insanlar bir oyun kurmuşuz, oynayıp gidiyoruz” dedi.Gecenin sonunda Kemal Sunal ' ın yol arkadaşları ve sanatçının ailesi toplu fotoğraf çektirdi.

Haldun Dormen Hakkında
Tiyatro eğitimini ABD’de Yale Üniversitesi’nde aldı. İstanbul’a döndüğünde önce Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne'ye girdi ve Cinayet Var adlı oyundaki dedektif rolüyle ilk kez seyirci karşısına çıktı. Bir buçuk yıl Muhsin Ertuğrul ile çalıştıktan sonra Beyoğlu Parmak sokağın arkasında 60 kişilik bir salonu olan Cep Tiyatrosu'nu kurdu. 1957’de Papaz Kaçtı komedisi ile İstanbul’un Feriköy semtinde Dormen Tiyatrosu’nu kurdu. Cep Tiyatrosu’n...
devamı
İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı