Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş’ı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen hafta İzmir'de hastaneye yatırılan Türk Halk Müziği bestecisi ve yorumcusu Neşet Ertaş'ı ziyaret etti.
Muharrem Ertaş Ertuğrul Günay Neşet Ertaş Anadolu Filarmoni Orkestrası 


Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir'de ikametgah eden ve geçen hafta rahatsızlanması üzerine hastaneye yatırılarak tedavi altına alınan Ertaş'ı ziyaretinin ardından sanatçının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Ziyaretin ardından Bakan Günay, ' Ertaş ' a acil şifalar diliyorum. Neşet Ertaş halk müziğimizin, Anadolu kültürümüzün en büyük isimlerinden, şu an yaşayan efsanelerinden biridir ve bir ekoldür. Rahmetli babası Muharrem Ertaş'tan gelen Orta Anadolu ezgilerini kitleselleştirme, evrenselleştirme serüvenini başarıyla sürdüren büyük bir ustadır. Benim de yakın dostumdur. Şu anda kendisini moral itibarıyla gayet iyi gördüm. İyi bakılıyor, ailesi yanında, hastane ekibi kendisiyle çok yakından ilgileniyor. Bütün Türkiye'nin sevgisini görmekten mutlu. Bütün Türkiye insanı, siyasi görüş ayırt etmeksizin genciyle yaşlısıyla Neşet Ertaş'ın tekrar sazına sözüne kavuşması için büyük bir heyecanla bekliyor. Ben de o güzel günü yakında görürsek diye bekliyorum ' dedi.

Bakan Günay, Anadolu Filarmoni Orkestrası kurduklarını ve denemelerini İzmir'de yaptıklarını söyledi. Bakan Günay, ' Bu hafta içinde bir büyük halk müziği sanatçımız senfoni orkestrası ile konser verecek. Kendisiyle bu tür bir doğrusu öyle bir şey yapmayı hayal ederim. İnşallah büyük senfoni orkestrasının önünde Neşet Ertaş sazıyla çalar söyler. Türkiye bir kez daha güzel sesiyle sazıyla sözüyle hasret giderir. Hepimiz onun sağlığı için dua ediyoruz bekliyoruz inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Taburcu edilmesi biraz daha sürecek besin açısından takviye ediliyor serumla besleniyor çok yakından ilgileniliyor ' ifadesinde bulundu.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı