En İyi Rock Albümü: El Camino (The Black Keys) (55. Grammy Ödülleri)

55. Grammy Ödülleri Pazar gecesi sahiplerini buldu. Beyonce gecede En İyi Geleneksel R&B performansı ödülünü kazandı.Daily Mail ' ın haberine göre Adele “Set Fire to the Rain” isimli şarkısıyla En İyi Solo Performans ödülüne layık görüldü.
Johnny Depp Bob Marley Babel Justin Timberlake Alicia Keys 


Gecede Valentino imzalı vintage bir elbise giyen Adele dokuzuncu Grammy ödülünü almış olmasına rağmen sahnede ilk ödülünü alıyormuş gibi heyecanlıydı.“Stronger” isimli albümüyle En İyi Pop Albümü ödülüne layık görülen Kelly Clarkson, üçüncü Grammy ödülünü almış oldu.Adele ve Clarkson ödüle layık görülürken, Katy Perry, Taylor Swift ve Rihanna ise geceden eli boş ayrılmak zorunda kaldılar.

Perry ve Rihanna, ödülü En İyi Solo Performans isimli aynı kategoride yarıştıkları Adele ' e kaptırırken, Yılın Kaydı kategorisinde “We Are Never Ever Getting Back Together” isimli şarkısıyla yarışan ve gecede performans da sergileyen Swift ise ödülü Gotye ' nin “Somebody that I Used to Know” isimli şarkısına kaptırdı.

Carrie Underwood “Blown Away” şarkısıyla geceden En İyi Country Solo performans ödülünü kazanarak ayrıldı.Geceye damgasını vuran İngiliz şarkıcıların devamı ilk Grammy Ödüllerini kazanan Mumford & Sons ile geldi. “Babel” isimli albümleriyle Yılın Albümü ödülüne layık görülen Mumford & Sons gecede “I Will Wait” isimli hit şarkılarını da seslendirdiler.

Gecede “We Are Never Ever Getting Back Together” (Hiçbir Zaman Yeniden Beraber Olmayacağız” isimli şarkısını seslendiren Taylor Swift sahnede pandomim sanatçıları eşliğinde bir gösteri sundu.Gösterisinin bir parçası olarak sahnede erkek arkadaşıyla konuşur gibi yapan Swift, “Grammy ' lerin açılışını yapmakla meşgulüm, ve yeniden beraber olmayacağız,” dedi.

Swift ' in performansının sonrasında sahneye çıkan Ed Sheeran ve Elton John birlikte Sheeran ' ın ödüle aday gösterilen “The A Team” isimli hit şarkısını seslendirdiler.Beyonce gecede En İyi Geleneksel R&B performansı ödülünü kazandı.Sting, Bruno Mars, Rihanna ve Ziggy Marley ' in Bob Marley ' e hürmeten bir performans sergilendikleri gecede aktör Johnny Depp de Mumford & Sons ' ı takdim etmek üzere sahnedeydi.

Bu yıl müzik dünyasına başarılı bir geri dönüş yapan Justin Timberlake gecede Jay-Z eşliğinde “Suit and Tie” isimli yeni şarkısını seslendirdi.Gecede Frank Ocean “Channel Ocean” isimli albümüyle En İyi Modern Urban Albümü ödülüne layık görüldü.Ödülünü almak için sahneye çıkarken herkes tarafından ayakta alkışlanan Ocean için, kendisiyle birlikte aynı kategoride yarışan, Chris Brown ise oturduğu yerden kalkmadı.Brown ' ın bu hareketi adaylar arasında ismi okunurken seyircilerden alkış gelmemesi sonrasında yaşanmış oldu.

Seyircilerden Brown ' ın adaylığı açıklanırken alkış yükselmemesi, bazı kişilerin halen Brown ' ın 2009 Grammy Ödülleri öncesinde Rihanna ' yı dövmüş olmasını unutmadıklarını akıllara getirdi.Fakat “Lonely Boy” ile en iyi rock performansını kazanan Black Keys böylelikle seyircinin dikkatini başka yere çekmiş oldu.Ardından sahneye çıkan Maroon 5 “Daylight” isimli şarkılarını seslendirdiler.

Sonrasında sahneye çıkan Brown da böylece “Stay” isimli şarksını daha coşkulu bir seyirciye karşı seslendirme fırsatı yakaladı.Gecede performans sergileyen bir diğer isimse Kelly Clarkson oldu. Clarkson “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” isimli şarkıyı seslendirerek Patti Page ' e hürmeten bir performans sergiledi.Gecede Katy Perry de ödül takdimi için sahnedeydi.Yeni Artist kategorisinin kazanan ismi Fun ' ı takdim eden Katy Perry kendisinin bu kategoride hiç aday gösterilmediğini de belirtti.Gecede ödül takdim eden bir diğer isim Prince ise Gotye ve Kimbra tarafından seslendirilen “Somebody That I Used to Know” şarkısının kazandığı Yılın Kaydı ödülünü sundu.

11 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı