Dünya Sanat Günü Kutlandı

Türkiye'nin öncülüğüyle başlayan Dünya Sanat Günü Şişli Abdi İpekçi Caddesi'nde kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ' Sanata önem vermek, çağdaş demokrasiye önem vermektir ' dedi.
Adnan Çoker Bedri Baykam Şişli Belediye Başkanı Abdi İpekçi 


Ressam Bedri Baykam'ın çabalarıyla Leanardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan tüm dünya sanat günü olarak ilan edildi. Türkiye'nin öncülüğünde başlayan Dünya Sanat Günü, Şişli Abdi İpekçi Caddesi'nde kutlandı. Kutlama etkinliğine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bedri Baykam, Prof. Adnan Çoker ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarıgül, cadde üzerinde kurulan stantları gezerek, bol bol kitap satın aldı. Sanatçılar yaptığı jestler karşısında Sarıgül'e sarılarak mutluluğunu dile getirdi.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Mustafa Sarıgül, ' Sanata önem vermek, sanatçıya önem vermek lafta değil, icraatta olması gerekir. Sanata önem vermek çağdaş demokrasiye önem vermek demektir. Türkiye adına bugün çok sevindirici bir gün. Öneri, dünya çapında kabul edildi. Bugün Dünya Sanat Günü. Çok değerli sanatçılarımızın yapıtları yurttaşlarımızla buluşuyor. Sanatçılarımız atölyelerinde aylarca bu güzel eserleri yurttaşlarımızla buluşturmak için çaba gösteriyorlar. Galerilerden çıkıp, sokakta eserlerini yurttaşlarla buluşturmak çok önemli. Herkesin Dünya Sanat Günü'nü kutluyorum ' dedi.

Konuşmanın ardından Mustafa Sarıgül, Prof. Dr. Adnan Çoker'e onur plaketi verdi. Gün boyu devam edecek olan etkinlikler boyunca konserler, gösteriler düzenlenecek.
16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı