Can Bonomo Bakü’de İlk Provasını Yaptı

Azerbaycan ' ın başkenti Bakü ' de bu yıl 57 ' incisi yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması ' nda “Love Me Back” şarkısıyla Türkiye ' yi temsil edecek olan Can Bonomo ilk provasını tamamladı.
Can Bonomo Sertab Erener Azeri Bakü 

Koreografisi aynı zamanda Sertab Erener ' in 2003 koreografisini hazırlayan Candaş Baş ' a ait olan şovda Bonomo ' ya 5 dansçı eşlik etti. Bugün doğum günü olan ve 25 ' inci yaşına basan Can Bonomo Eurovision ' daki ilk provasını doğum gününde yapmış oldu. Eurovision Şarkı Yarışması ' nın düzenleneceği Crystal Hall ' deki provasının ardından basının karşısına çıkan Bonomo bir sürprizle karşılaştı. Kendisini izlemeye gelen Azeri basın mensupları ve Azeri halkı “İyi ki doğdun” şarkısını söyledi.

Bakü ' ye ikinci ziyareti olduğunu söyleyen Can Bonomo, “İlk ziyaretim gerçekten inanılmazdı. Sıcakkanlı insanlarla karşılaştım hep ve bana gösterilen misafirperverlik muazzamdı. Buraya ikinci gelişimde de yine aynı ilgiyle karşılaştım. Doğum günümü burada kutlamaktan da son derece mutluyum. Sizler de bana ' İyi ki doğdun ' şarkısını söylediniz ve gerçekten şanslı biriyim ve bana daha da şans getireceğine inanıyorum” dedi.

Azeri bir gazetecinin Eurovision ' da bazı politik unsurların bulunduğuna dikkat çekerek Can Bonomo ' nun Musevi kimliğiyle bilindiğini ancak Türk olduğunu ve Türkiye ' yi temsil ettiğini, İsrail ile Türkiye arasındaki kötü ilişkilerin de kendisini nasıl etkilediği şeklindeki sorusuna cevap veren Bonomo, “Eurovision ' da politik unsurlar bulunduğuna inanmıyorum. Eurovision ' da çeşitli uluslar ve sanatçılar vardır. Ben de bir sanatçıyım ve bunun sanat yanıyla ilgileniyorum. Bildiğim tek şey burada Türkiye ' yi temsil ettiğim ve bir Türk şarkıcı olarak bundan onur duyduğumdur” diye konuştu.
17 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı