Ankara’da Blues Festivali

Blues Festivali için Ankara ' da bulunan blues sanatçıları Meclis ' te MHP ve CHP gruplarını ziyaret etti. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hem mızıka çaldı hem de konuklarına Neşet Ertaş türküleri dinletti. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ise blues sanatçılarına türküleriyle eşlik etti.
Blues Oktay Vural Sabahat Akkiray Neşet Ertaş Milletvekili 


Blues Festivali için Ankara ' da bulunan blues sanatçıları Meclis ' te MHP ve CHP gruplarını ziyaret etti. Sanatçıları ilk olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural kabul etti. Vural burada müziğin evrensel bir dil olduğunu ve insanların tüm dünyada aşkı da acıyı da müzikle dile getirdiğini söyledi. “Bazen notaları farklı olsa da ruhu aynı. Müziğin arkasındaki ruhu anlıyoruz” dedi.

Vural daha sonra blues sanatçılarından küçük bir performans sergilemelerini istedi. Bunun üzerine MHP Grup Toplantı Salonuna blues ezgileri hakim oldu. Vural da zaman zaman şarkılara tempo tutarak eşlik etti. Vural, konuklarının hediye ettiği mızıkayı çalmayı da denedi.

Bir süre önce hayatını kaybeden sanatçı Neşet Ertaş ' ın türkülerini tablet bilgisayarından konuklarına dinleten Vural, Ertaş ' ın albümlerini de hediye etti. Ertaş ' ın müziğini çok güçlü bulduklarını söyleyen blues sanatçıları, türkülere tempo tutarak eşlik etti. Blues grupları daha sonra CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray ' ı ziyaret etti. Burada Akkiray, bir sanatçının neden milletvekili olduğuna ilişkin soruları üzerine, sanatçıların ve kadınların sorunları için milletvekili olduğunu söyledi. Akkiray da konuklarının hediye ettiği mızıkayı çaldı ve onların müziklerine türküleriyle eşlik etti. Akkiray, konuklarına kendi albümlerini hediye etti.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
23 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı