Altın Güvercin 20 Yaşında

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye ' nin ilk ve tek beste yarışması unvanına sahip Altın Güvercin Müzik Yarışması ' nın 20. yılının tanıtım kokteyli gerçekleştirildi.
Can Bonomo Doğukan Manço Efes Barış Manço 


Kipa ' nın ana sponsorluğunu yaptığı, Adaland Aquapark ve Noa Otel grubunun destek verdiği Altın Güvercin ' in tanıtım kokteyli, birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla Kuruçeşme Suada ' da yapıldı. Gerçekleştirilen kokteylde geçmiş yıllarda yapılan Altın Güvercin Müzik Yarışması ' nın sinevizyon gösterimi konuklar tarafından seyredildi. 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivali tam anlamıyla yıldız yağmuruna sahne olacak. Büyük finalinde 10 eserin yayınlanacağı Altın Güvercin ' de; Hadise, Ferhat Göçer, Gülşen, İzel, Can Bonomo, Moğollar ve Zakkum sahne alacak.

Altın Güvercin Müzik Yarışması ' nın müzik dünyasına çok değer kattığını ifade eden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Türkiye ' nin ilk ve tek beste yarışması. Bugüne kadar sanat camiamıza çok önemli ve değerli sanatçılarımızı kazandırdı. Yarışmayla birlikte 3-4 gün boyunca festivalimiz olacak. Sanatçılarımız, çok önemli iş adamlarımız ilçemizle buluşacak. Kuşadası turizmde iddialı olduğu gibi, bu festivalde de iddialı olduğunu herkese gösteriyoruz. Ben bu vesileyle herkesi Kuşadası ' na davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kuşadası ' nın turizm potansiyelini değerlendiren Başkan Altungün, “Kuşadası ' nın lokomotifi turizm. Bir yılda ortalama ilçemize 1 buçuk milyon turist geliyor. Kuşadası Türkiye turizminde 4. Sırada yer alıyor. Turizmin çeşitliliğini arttırmak gibi hedeflerimiz var. Turizm de önemli bir noktadayız. Efes ' e komşu olmamız bizim için en önemli kazanım. Turizme bağlı olarak, doğal ekolojik tarımda gelişmeye başladı. Önemli bir köyümüz ekolojik tarım bakımından gerçekten iddialı bir boyuta geliyor. 5 köyümüz var. Köylerimizi bu çerçevede turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Doğal yaşamla kazandırmayı hedefliyoruz. Sağlık turizmi de Kuşadası ' nda önemli hedeflerden biri. Kuşadası eğlence sektöründe de önemli bir turizm kenti. Bu noktada da kaliteli iş yerlerimiz var. Mutfak konusunda iddialıyız. Ustalarımızın ödülleri var. Yurt içi ve yurtdışında yapılan yarışmalarda mutfaktaki, aşçılarımız ödüllerle döndüler. Ağzının tadını bilenleri de o anlamda Kuşadası ' na bekleriz” dedi.

BİRİNCİYE ALTIN GÜVERCİN VE 20 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

10 finalistin yarışacağı Altın Güvercin Müzik yarışmasının büyük finalinde birinciye Altın Güvercin ve 20 bin TL para ödülü, ikinciye gümüş güvercin ve 10 bin TL para ödülü, üçüncüye ise bronz güvercin ve 5 bin TL para ödülü verilecek.

BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜ, MOĞOLLAR ' A VERİLECEK

Yarışma gibi geleneksel bir özelliğe sahip olan “Barış Manço Onur Ödülü” bu yıl merhum sanatçının kader arkadaşları olan Moğollar Grubu ' na verilecek. Ödül töreninde Barış Manço ' nun oğlu Doğukan Manço babası için hazırladığı besteyi DJ kimliğiyle seslendirecek.
13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı