Akün Ve Şinasi Sahnelerin Satışı Protesto Edildi

Akün ve Şinasi sahnelerin satışının iptali için çeşitli sivil toplum örgütleri eylem yaptı.Akün Sineması önünde Başkent Dayanışması 'Ben Ankara' grubunun da aralarında olduğu çeşitli sivil örgütlerinin üyeleri Akün ve Şinasi Sahnesi için üçüncü kez yapılacak olan ihaleye protesto için toplandı.
Berlin Londra Atina Başkent Paris 


' Kente ihanetin ihalesini istemiyoruz ' , ' İhale çalışması nedeniyle trafiğe kapalıdır ' gibi dövizler taşıyan grup adına tiyatro sanatçısı Erdinç Doğan basın açıklaması yaptı. Doğan, tüm gelişmiş ülkelerin Başkentlerinde kültür sarayı olmasına rağmen Ankara'da olmadığına dikkat çekerek ' Tiyatronun demokrasi kültürüne büyük katkısı tüm dünyaca kabul edilmiştir ve bu anlayışının sonunda bugün; Paris'te 120 tiyatro her gece perde açar. Berlin'de 60'i aşkın, Londra'da yine aynı civarda Atina'da 110 tiyatro binası vardır ' dedi.
Nüfusu Ankara'ya yakın olan Viyana'da 55 tiyatro binası olduğunu ifade eden Doğan, başkent Ankara'da ise toplam 12 tiyatro binasının bulunduğunu ve sayıların giderek azaldığını söyledi.

Ankara'ya ve onun değerlerine, kültür ve sanat mekanlarına sahip çıktıklarını kaydeden Doğan, ' Akün ve Şinasi Sahnesinin , satılarak yada yıkılarak yerine AVM, rezidans gibi rant amaçlı işlevlere bürünmesine izin vermeyeceğiz ' ifadesini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından grup ihalenin yapılacağı salona girmek istedi. Gruba polis izin vermedi. Polis ekipleri içeri görevli göndererek ihalenin durumu ile ilgili bilgi aldı. Bir yetkilinin dışarı çıkarak ihalenin iptal edildiğini söylemesi üzerine grup olaysız dağıldı
17 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı