14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali (Fazıl Say Türkiye Prömiyeri)

14. Uluslararası Antalya Piyano Festivali ' nin basın toplantısı,Atatürk Kültür Merkezi ' nde (AKM) Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Piyanist Fazıl Say, Antalya Devlet Senfoni Orkestra Şefi Naci Özgüç ' ün katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalin açılışında Piyanist Fazıl Say'ın “Water” isimli eserini ilk kez sanatseverlerle buluşturacak.
Senfoni Mustafa Akaydın Fazıl Say Piyanist Atatürk Kültür Merkezi 


14 ' üncüsü düzenlenen festival programı hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Akaydın, Antalya ' nın bir kültür sanat şehri haline geldiğini belirtti. 14 ' üncüsü düzenlenen festivalde bir çok ilkin gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Akaydın, ' Antalya sadece bir turizm şehir değil aynı zamanda bir kültür ve sanat şehridir. Antalya piyano festivali de kendi kategorisinde değerlendirdiğimiz zaman uluslararası sayılı festivaller arasında yer alıyor. Türkiye ' de sanatın kalesi İstanbul sayılırken, Antalya'da bir piyano festivalinin düzenlenmesi büyük bir anlam taşıyor. Antalya halkı bu festivali çok sahiplendi ' dedi.

Bu yıl düzenlenecek festival kapsamında birçok yeni eserin seslendirileceğini belirten Başkan Akaydın dünyada ilk kez Antalya'da sanatseverlerle buluşturulacak olan 'Anadolu ' dan Sahneler' adlı eserle ilgili bilgi verdi. Başkan Akaydın, ' Bu yıl festival kapsamında, dünyada ilk kez Antalya'da seslendirilmesi için bir eser siparişi verdik. Sanatçı Muhiddin Dürrüoğlu ' nun bestelediği 'Anadolu ' dan Sahneler' isimli eserin dünya prömiyeri Kheops Ensemble ' nin sahne alacağı 22 Kasım gecesi yapılacak ' dedi.

FAZIL SAY TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Fazıl Say ' ın bestelediği Water isimli eserin ilk kez festival kapsamında sanatseverlerle buluşacağını da belirten Başkan Akaydın, ' Eserin seslendirilmesinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecektir. Halk için ücretsiz konserler verilerek, halkın konserlere katılmasını planladık. Festivalin sloganı 'Şehirde Müzik Var'.Antalya'da yaşayan herkesin müziğe doyması için her yerde müzik olacak ' şeklinde konuştu.

MUTLULUK VERİCİ

Başkan Akaydın ' ın ardından konuşan Piyanist Fazıl Say, 14 yıldır bu festivalin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, Anadolu'da tür festivallerin olmasının mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.

8 Kasım 2013 Cuma günü yayınlandı