'Dedeye Sahip Çıkalım' Diyen Teyzeden Muhteşem Geri Dönüş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yerel bir televizyon kanalı tarafından bir kadınla yapılan röportaj internette tıklanma rekoru kırıyor.
Komik Video Türkiye İsmail Baki 


3 milyondan fazla izlenen videoda yer alan Gülgün Dikiş(40) görünüşü ve gülüşü ile pek çok televizyon programına da ilham kaynağı oldu. Evi yanan yaşlı komşusu için çağrı yaptığı görüntüleri ile tüm Türkiye'nin tanıdığı Gülgün Dikiş ise evinde bilgisayarı olmadığı için olup bitenden habersiz yaşıyor.

Fethiye'de 3 yıl önce çıkan bir yangında İdris Aydın'ın evinde yangın çıkmış ve yaşlı adamın evi kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sonrası olay yerine giden yerel bir televizyon kanalına mensup muhabirler, Aydın'ın komşuları ile röportaj yaptı.

Bu röportajlar arasında öyle biri vardı ki kısa sürede tüm Türkiye tarafından tanınır oldu. 3 yıl önceki röportajda 'dedeye sahip çıkalım' sloganı ve gülüşü ile dikkatleri üzerine çeken Gülgün Dikiş'in videosu 3 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. İsmail Baki'nin şov programı başta olmak üzere pek çok programa konu alan Gülgün Dikiş, gülüşü ile milyonların gönlüne girmeyi başardı.

Ülke genelinde çok sayıda fenomeni olan Gülgün Dikiş ise olup bitenden habersiz Fethiye'deki yaşantısına devam ediyor. Eşinden ayrılan ve 3 çocuğuyla birlikte babası Hasan Dikiş'in yanında yaşayan Gülgün Dikiş, kendi videosunu izlerken kahkahalarını tutamıyor. 3 yıl önceki haline katıla katıla gülen Dikiş, 3 milyon kişi tarafından izlendiği bilgisinden ise haberi bile yok. Videodaki sempatik gülüşüyle kameralara poz veren ve yaşadıklarını anlatan Dikiş, muhabirlerin kendisi ile yaptığı röportajda evi yanan dede için yardım yapılmasını ve ona sahip çıkılmasını istediğini anlattı. Dikiş, ' Televizyoncular geldiler bana dedeyi sordular. Ben de dedenin evinin yandığını ve ona yardım edilmesini söyledim. ' dedi.

Gülgün Dikiş yardım istediği yaşlı adam İdris Aydın'a sahip çıkamadıklarını, dedenin trafik kazasında hayatını kaybettiğini ifade etti.

İnternet sitelerinde 'Dedeye sahip çıkalım' ve 'mala bağlayan teyze'sözleriyle arama yapıldığında Gülgün Dikiş ile ilgili binlerce videoya ulaşılabiliyor.

5 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı