Mercedes-Benz Rusya Moda Haftası Nefes Kesti

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da bu yıl 25.si düzenlenen Mercedes-Benz Rusya Moda Haftası, dünyaca ünlü Rus tasaımcı Slava Zaytsev ' in nefes kesen defile gösterisiyle faaliyete başladı.Kremlin Sarayı'nın hemen yanındaki Manej Sergi Merkezi ' nde 18-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenmekte olan Rusya Moda Haftası ' nda 2013 İlkbahar-Yaz sezonu koleksiyonları görücüye çıktı.
Mercedes Moda Haftası Kremlin Sarayı İlkbahar Rusya 


Moda Haftası ' nın ilk açılış gösterisini her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü Rus tasarımcı Slava Zaytsev yaparken, “Nostalji” adlı gösteride ünlü modacı kendine has stil ve çizgileriyle hayranlarını bir daha büyüledi.Koleksiyonunda 1950 ' li yıllara kadar giden eski moda tarzlarını çağdaş tarzlarla birleştirmeyi amaçlayan Slava Zaytsev ' in birbirinden renkli ve bol aksesuarlı tasarımları seyirciler tarafından büyük beğeni gördü.

“Galantika” firmasına ait çanta ve şemsiyeler ve “Grimuar” firmasına ait ise şapkalarla podyuma çıkan mankenlerin özellikle Rus geleneksel tarzı kıyafetleri ilgi gördü.Rusya Moda Haftası ' nın ilk gününde daha sonra Amerikalı Von Vonni de kendi defilesini gerçekleştirdi.Gösteri bitiminde İHA ' ya açıklamada bulunan Tatyana Smolina isimli genç tasarımcı, “Ben Zaytsev ' in okulunda eğitim aldığım için onun hayranıyım. Bugünkü gösteri muhteşemdi. Gösteri bitiminde Zaytsev ' in uzun süre ayakta alkışlanmasından çok etkilendim. Gerçekten Zaytsev ortaya koyduğu güzel tasarımlarıyla bu kadar alkışı hak ediyor. Gösteride en fazla günlük hayatta kullanabileceğimiz sade koleksiyonları daha fazla beğendiğimi söyleyebilirim” dedi. Mercedes-Benz ' in sponsorluğunda gerçekleştirilen Rusya Moda Haftası, Moskova ' da Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki defa düzenleniyor.

19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı