Safran Bitkisinden Organik Gömlek Yapıldı

Karabük ' ün Safranbolu ilçesinde üretilen ve dünyanın en pahallı bitkisi olan Safran bitkisinden bu sefer de organik gömlek yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 


Kendi ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilaç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanılan safran bitkisinden elde edilen karşımla deprasyon ve strese iyi gelen gömlek üretildi.

Safranbolu ' da şifalı bitkiler üzerine aktarlık yapan Ali Alp, daha önce, safran çayı, safranlı ekmek, safranlı kolonya ve sabunun ardından gömlek yaptı.

Marka tescil ve patentini alarak organik bir gömlek yaptıklarını anlatan Ali Alp, “ Böyle bir şey daha dünyada yok. Yaptığımız bu gömleği ilk olarak Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan ' a getireceğiz. Bu strese, depresyona, pişiğe ve alerjiye iyi geliyor. Yüzde yüz doğal olup safran ve bazı bitkilerin karşımı ile yaptık. 350 yıldır ekilen bu bitki ile macunu, çayı ve farklı alanlarda kullanılan ürünler olurken, neden gömleği olmasın dedim. Aşağı yukarı bir yıldır üzerinde çalıştım ve denemeler yaparak nihayet tutturdum. Bunun içinde Safran ' In dışında birçok bitkiler var. Onun formülede bize ait. Strese iyi geliyor, vücut terlediğinde bunun rengini vererek natural bir ürün. İlk etapta gömlekleri alarak boyadık ve denedik. Şimdi ipler boayarak gömlekleri öyle üretmeye başlayacağız. Sadece gömlek değil, penye ve çoraplarda yaptık. Çoraplar ayaktaki mantara iyi geliyor. Bu ürünün içinde bir miligram bile boya yok tamamen doğal. Renginin sarı olmasıda safranın sarı renginden alıyor. Tamamen doğal” dedi.

Kilosu 15 bin doları bulan ve altınla eş tutulan safran boya, kozmetik ve gıdanın yanı sıra son zamanlarda kanseri önleyici ve prostatta kullanılmaya başlandı. Beyin hücrelerini yenileyip damar açıcı özelliğine sahip bir bitki olan Safran ' ın Türkiye ' de en kaliteli üretimi ise adını verdiği Safranbolu ' da yüzyıllardır ekimi yapılmakta.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı