Saatte 200 Km Hızla Uçan Şaşırttı

Dünyanın en iyi serbest atlayışçılarından ABD ' li 45 yaşındaki Red Bull sporcusu Miles Daisher ve bu sporda Türkiye ' nin önemli isimlerinden 35 yaşındaki Jak Kamhi ' nin Erzincan Kemaliye ' de gerçekleştirdiği Türkiye ' nin ilk ikili wingsuit atlayışının videosu izleyenleri büyülüyor.
Kanyon Jak Kamhi Karanlık Kanyon Red Bull İlginç Görüntü 


Dünyanın en büyük kanyonlarından Karanlık Kanyon ' a evsahipliği yapan Erzincan ' ın Kemaliye ilçesi, iki serbest atlayışçının yarasa uçuşu olarak da bilinen wingsuit projesine ev sahipliği yaptı.Dünyanın en iyi serbest atlayışçılarından ABD ' li 45 yaşındaki Red Bull sporcusu Miles Daisher ve bu sporda Türkiye ' nin önemli isimlerinden 35 yaşındaki Jak Kamhi, Kemaliye ' de yaklaşık bin 500 metre yükseklikteki helikopterden atlayarak Türkiye ' nin ilk ikili wingsuit projesine imza attılar. Üzerlerindeki yarasa kanadını andıran özel kıyafet sayesinde saatte 200 km ' den fazla hıza ulaşan ve yaklaşık 30 saniye uçan sporcuların nefes kesen atlayışı kalabalık bir prodüksiyon ekibinin 3 günlük çalışmasıyla kayda alındı ve ortaya heyecan veren bir video çıktı.

“NEFES KESEN BU PROJE İÇİN 8 AY ÇALIŞTIK”

Nefes kesen maceranın ardından duygularını ifade eden Jak Kamhi, “Kemaliye ' yi gördükten sonra buranın Miles Daisher ile hayal ettiğimiz wingsuit projesi için mükemmel bir nokta olacağını düşündüm. Atlayış için 8 ay çalıştık. Prodüksiyon ekibimizle 3 gün süren çalışmayla atlayışı videoya kaydettik. Kemaliye üzerinde ilk ikili wingsuit uçuşunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu proje için ABD ' den Erzincan ' a gelen başarılı Red Bull sporcusu Miles Daisher ise, “Jak, Kemaliye ' nin fotoğraflarını ilk gönderdiğinde çok heyecanlandım. Dünyanın farklı yerlerinde pek çok atlayış yaptım. Kemaliye, benzersiz bir lokasyon. Dimdik kayalarıyla kocaman bir kanyon çıkıyor insanın karşısına. Coğrafyası sürpriz dolu. Bu çarpıcı manzara beni çok etkiledi. Bu etkileyici manzaraya videoyu izleyenlerin de şahit olacağını düşünmek heyecan verici” diye konuştu.

6 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı