Rizeli İşi, ‘Labirent’ Üst Geçit Hayatı Kolaylaştırdı.

Rize ' de yapıldığında bazı çevrelerin tepkisine neden olan labirent gibi üst geçit, hayata kattığı kolaylık ile Rizelilerin vazgeçilmezi oldu.Rize Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan Türkiye ' nin en uzun ve dünyanın en ilginç yaya üst geçitlerinden bir tanesi kabul edilen ilginç yapı, ilk günlerde bazı kesimlerin tepkisi ile karşılanıp “temel işi “ olarak nitelendirilse de bugün insanların hayatını kolaylaştırdığı için Rize ' nin vazgeçilmesi oldu. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı üst geçidin Samsun ' dan Sarp ' a kadar olan tüm yaya üst geçitlerinden daha fazla kullanıldığını söyledi.
Cumhuriyet İsmail Kahraman Halil Bakırcı Adnan Menderes Mobese 


Bağlantıları ile birlikte yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Rize Emniyet Müdürlüğü Mobese Merkezi, Menderes Bulvarı ve Sahil Parkı ' ndan girişleri bulunan yaya üst geçidinde üç tanede kavşak bulunuyor. Normal şartlarda bir kişinin Atatürk Caddesi ' nden Sahil Parkına ulaşması için 15 dakikaya yakın yürümesi gerekirken bu yaya üst geçidi ile Atatürk Caddesi ' nden geçide giren bir kişi Cumhuriyet Caddesi ve Menderes Bulvarı ' nı havadan geçerek 2 dakika gibi kısa bir sürede Sahil Parkına ulaşabiliyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren vatandaşlar üst geçidin hayatlarını kolaylaştırdığını belirterek “Başta bize de ilginç gelmişti. Ancak şimdi sürekli bu üst geçidi kullanıyoruz. Şehir hayatını kolaylaştırdı. Bu geçit ile caddeler arasında trafiğe girmeden güvenle hareket edebiliyoruz” dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise “İnsanlarımızın şehirdeki diğer üst geçitleri fazla kullanmadığını görüyoruz. Ancak bu üst geçidimiz günün 24 saati insanlar tarafından kullanılıyor. Bu üst geçitten daha uzun bir üst geçit olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz. Ama şu ana kadar öğrendiğimiz karadı ile en uzun üst geçit bu. Menderes Bulvarı ' nda meydana gelen trafik kazalarında yılda 4-5 can kaybı oluyordu. Bu üst geçit hizmete girdikten sonra artık yayaya çarpma sonucu meydana gelen kaza olmadı. Bu üst geçit herkesin rahatlıkla kullanabileceği ölçüdedir. Merdiveni bulunmadığı için engelli vatandaşlarımız motorlu veya motorsuz tekerlekli sandalyeleri ile rahatlıkla kullanmaktadır. Bisikletli vatandaşlarımızda bu üst geçidi kullanmaktadır” dedi.
28 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı