Konya'da 'Eşeğe Binme' ve 'En Güzel Gözlü Eşek' yarışmaları yapıldı

55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah günleri kapsamında Konya ' nın Akşehir ilçesinde, ' Eşeğe Binme ' ve ' En Güzel Gözlü Eşek ' yarışmaları yapıldı.
Mustafa Karakaya Ticaret ve Sanayi Odası Belediye Başkanı Nasreddin Hoca Uluslararası 


Akşehir Belediyesi ve Akşehir Avcılar ve Atıcılar İhtisas Federe Spor Derneği ' nce düzenlenen yarışmalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşehir Hasanpaşa İmaret Cami önündeki meydanda başlayan ve Nasreddin Hoca Türbesi önünde son bulan ' Eşeğe Binme ' yarışmasına 6 eşek katıldı. Yarışmada İbrahim Arslan 1 numaralı eşeği ile tüm eşekleri geçerek farklı bir şekilde birinci oldu.

' En Güzel Gözlü Eşek ' yarışmasında ise jüri üyeleri, 6 eşek arasından en güzel gözlü eşeği seçmekte zorlandı. Jüri; Mustafa Karakaya ' nın eşeğini en güzel gözlü eşek olarak seçti. Yarışmalarda dereceye giren eşek sahiplerine para ödülü ve plaketleri yarışmayı izleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir İlçe Müftüsü Karabey Özdemir tarafından verildi.

8 Temmuz 2014 Salı günü yayınlandı