Dev Kabaklar Görenleri Hayrete Düşürüyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde 40 kiloluk kabaklar yetiştirildi.Emekli Hüseyin Yenilmez (60) isimli vatandaşın bahçesinde yetiştirdiği her biri 40 kiloyu aşan kabakları görenleri hayrete düşürüyor. İki kişinin zor taşıdığı dev kabakların tohumlarını İstanbul ' dan temin ettiğini ifade eden 2 çocuk babası Yenilmez, “Bu kadar büyük olacaklarını tahmin etmemiştim” dedi.
Münevver İlginç Görüntü 

Hasat ettiği kabakları evine taşımak için komşularından yardım talebinde bulunduğunu dile getiren Yenilmez, rekortmen kabakları vatandaşların görmesi için birkaç gün daha Tabakhane Mahallesi'ndeki evinin önünde teşhir ettiğini söyledi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kabakları satmayı düşünmediğini ifade eden Yenilmez, “Bal kabağı kışın yenir. Ben de kabakları dilimleyip komşularıma dağıtmayı düşünüyorum. Fenni gübre kullanmadığım kabaklarımı birkaç gün daha evimin önünde teşhir ettikten sonra içeri alacağım. Emsallerine göre iki veya üç kat daha fazla ağırlığa ulaşan bu bal kabağı türünün Simav ' da yayınlaşmasını arzu ediyorum” dedi.

Yenilmez ' in hanımı Münevver Yenilmez de, nazar değmesin diye evlerinin önünde sergiledikleri kabaklara nazar boncuğu taktı. Eşinin bağ ve bahçe işlerini sevdiğini dile getiren Raziye Yenilmez,”Eşim yetiştirdiği kabaklarına çocuk gibi baktı. Her gün bahçeye inerek onlarla adeta sohbet etti. Fenni gübre hiç kullanmadı. Doğal gübrelerle besledi” dedi.

Devasa kabaklar karşısında hayretini saklamayan Nazmi Uzun, “65 yaşımdayım. Bu yaşıma geldim, böyle iri kabak ilk defa gördüm” dedi.

Tevfik Ertürk (71) ise, ”Seneye ben de bu kabaktan tohum alarak bahçeme ekmek istiyorum” dedi.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı