2727 Çocukla Aynı Anda Süt İçme Rekoru Kırıldı

21 Mayıs Dünya Süt Gününde, sütün faydalarının öğretilmesi, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin arttırılmasını sağlamak amacıyla; Kartal Belediyesi ve M1 Merkez Kartal AVM öncülüğünde, Kartal İlçe Milli Eğitime bağlı okullardaki çocukların katılımıyla M1 Merkez Kartal AVM bahçesinde Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, ' 2727 Çocukla Aynı Anda Süt İçme Rekor' denemesi gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda toplam 2727 Çocukla Aynı Anda Süt İçme Rekoru kırıldı.
Rekor Japonya Öğrenciler Orhan Kural 


Etkinlikte konuşan Kartal Belediye başkanı Altınok Öz ' Çocuklara süt içirme şenliği gerçekten güzel. Sütün çocukların gelişimi için önemi ve protein değeri belli dolayısıyla katkıda bulanan herkese çok teşekkür ediyorum. Bunlar sütün önemini gösteren etkinlikler ayrıca bunun bir rekorla Kartal'da olması yerel yönetim olarak bizi memnun etti. Katkıda bulunan M1 organizasyonuna ve aramızda bulunan Orhan Kural hocamıza teşekkür ediyorum. Öğrenciler geldiler işin farkına vardılar ve bu işi sevdiler. Tekrarının olmasını diliyoruz. ' dedi.

' REKLAMLAR ÇOCUKLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR '

Etkinlikte konuşan hakem heyeti başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise; ' Eğitim sadece okuldan ibaret değil. Bunlar da eğitiminin bir dalıdır. Japonya'da eğitimciler çocuklar için böyle etkinlikler düzenliyorlar. Neredeyse her hafta müzeye götürüyorlar. Böylelikle çocukların kafasında daha çok yer ediniyor. Bugün son zamanlarda gündemde olan sütü gündeme getirdik. Gençler maalesef reklamlarla hep yanlış beslenme yollarını seçiyorlar. Asitli ve zararlı içecekleri sanki iyiymiş güzelmiş gibi gösteriyorlar ve gençler de bundan çok etkileniyor. Ama doğru olan süt, ayran gibi geleneksel ve hakiki içeceklerdir. Çocuklara böyle bir etkinlik yaptığımız için çok mutluyum. Çocuklar bu günü unutmayacaklar ve ailelerine anlatacaklar. Sütün yaşamlarında çok önemli bir şey olduklarını anlayacaklar. ' dedi.

Rekoru tescil eden hakem heyeti ; Prof. Dr. Orhan KURAL (Hakem Heyeti Başkanı), Altınok ÖZ (Kartal Belediye Başkanı), Fügen Mavi (Kartal Belediye Başkan Yardımcısı), Hüseyin OKUMUŞ (Metro Properties AVM Yönetim Bölümü Müdürü), N. Simay BODUR (Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Selçuk KOÇAK (M1 Merkez Kartal AVM Genel Müdürü), Nesrin ÖZKAN (Metro Properties Pazarlama ve Reklam Müdürü), Yelda PİŞİRİCİGİL (Metro Properties Pazarlama ve Reklam Bölümü), Kenan GÜLERCİ (Kartal Haber Gazetesi) isimlerinden oluştu.
21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı