100 kollu deniz canlısı ilk defa görüntülendi

Singapur ' un Sentosa Adası ' nda balıkçılık yapan Ong Han Boon, avlandığı sırada denizden en az 100 kolu olan bir deniz canlısı çıkardı.
Denizyıldızı Singapur Pasifik Okyanusu Endonezya Bilim Merkezi 


Hayatında ilk kez böylesine bir canlı gördüğünü dile getiren Boon, “Bu deniz canlısını sudan çıkardığımda şaşakaldım” dedi. Garip görünümlü deniz canlısına baktığında hareket eden bir sürü ahtapot kolu gördüğünü belirten Boon, “Daha önce garip görünüme sahip birçok deniz canlısı görmüştüm fakat buna benzer bir şey hiç görmedim” dedi. Görünüşü ile Denizyıldızı ve ahtapotu andıran ilginç deniz canlısını arkadaşlarına da soran Boon, hiç kimsenin bu canlıyı tanımlayamadığını ifade etti.

Boon ' ın bulduğu deniz canlısını araştıran Oregon Üniversitesi Deniz Bilim Merkezi uzmanları ise ilginç deniz canlısının Pasifik Okyanusu ' nda bulunan ve “Sepet Yıldızı” olarak adlandırılan canlıya benzediğini ifade etti. Sepet Yıldızlarının ahtapota benzer birçok kolu olduğunu dile getiren uzmanlar bu canlıların genellikle 50 ila 150 metre derinlikte yaşadığını belirtti. Sepet Yıldızlarının daha derin sularda da yaşayabildiğini kaydeden uzmanlar Endonezya açıklarında 550 metre derinlikte bu canlılara rastlandığını ifade etti.
16 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı