Londra Hayvanat Bahçesi’ndeki Bir Sumatra Kaplanının Doğum Anı

Londra Hayvanat Bahçesi ' ndeki bir Sumatra kaplanının doğum anı kafesine yerleştirilen gizli kameralarla görüntülendi.Beş yaşındaki Sumatra kaplanı Melati, 6 dakika süren doğumda, bir yavru dünyaya getirdi. Hayvanat bahçesi görevlileri, doğum sırasında anneyi rahatsız etmemek için kafesi gizli kameralarla izledi.
Londra Hayvanat Bahçesi 


Londra Hayvanat Bahçesi ' nde 17 yıl sonra doğan ilk kaplan yavrusu, nesli tükenmekte olan bu kaplan türünü çiftleşmeye teşvik etmek için oluşturulan özel bir bölümde dünyaya geldi.
Hayvanat bahçesi görevlilerinden Paul Kybett, Melati ' nin 105 gün süren gebeliği sırasında oldukça gergin olduklarını ve anne kaplanın ilk gebeliği olduğundan nasıl tepki vereceğini tahmin edemediklerini belirtti. Kybett, doğumun çok çabuk gerçekleştiğini ve Melati ' nin doğumdan sonra yavrusunu yalayıp onunla oynayarak annelik içgüdüsünü gösterdiğini ifade etti.
Kaplanlar, doğumu izleyen günlerde, anne ve yavrusu arasındaki ilişkiye zarar gelmemesi için, yine gizli kameralarla izlenecek. Yeni doğan yavru, birkaç hafta boyunca, anne yavrusunu ziyaretçilere göstermeye hazır olana kadar, halka kapalı olan bölümde kalacak.
2 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı