Damızlık Düve Dördüz Doğurdu

- UŞAK ' TA DAMIZLIK DÜVE DÖRDÜZ BUZAĞI DOĞURDU
Hayvanlar Alemi 


- 10 MİLYONDA BİR GERÇEKLEŞEN DOĞUM

- 1 DİŞİ VE 3 ERKEK BUZAĞININ SAĞILK DURUMLARI İYİ

- 2. ' Sİ DOĞUNCA BIRAKIP EVE ÇIKTILAR, GERİ DÖNÜNCE 4 BUZAĞILARI OLDU

UŞAK - Uşak merkeze bağlı Kalfa köyündeki bir besihanede 10 milyonda bir görülen dördüz buzağı doğumu gerçekleşti.

Uşak merkez Kalfa köyünde besicilik yapan Yaşar Aydın ' a ait damızlık düve yaklaşık 12 gün önce dördüz buzağı dünyaya getirdi. 10 milyonda bir görülme ihtimali olan doğumda meydana gelen 1 dişi ve 3 erkek buzağının sağlık durumları ise gayet iyi.

Benzerine nadir rastlanan doğumla ilgili olarak bilgi veren Veteriner Hekim Cihat Ceylan, Uşak ' ta böyle bir olayın ilk defa gerçekleştiğini belirtirken, daha önceleri ülke genelinde 3-4 defa dördüz doğumların olduğunu fakat bir veya ikisinin doğum esnasında öldüğünü kaydetti.

Veteriner Hekim Ceylan sözlerine şöyle devam etti; “Uşak Kalfa köyünde 10 milyonda bir şansla rastlanan dördüz doğum olayına şahitlik ediyoruz. Buzağılarımız yaklaşık 12 günlük ve sağlık durumları gayet iyi. Anne sütü yeterli olmadığı için biraz beslenmeden kaynaklı gelişim eksiğimiz var fakat bunu başka ineklerden süt sağarak biberonla takviye ediyoruz.”

2 ' Sİ DOĞUNCA BIRAKIP EVE ÇIKTILAR, GERİ DÖNÜNCE 4 BUZAĞILARI OLDU
Besihane sahibi Yaşar Aydın ' ın oğlu Yüksel Aydın ise ilk defa böyle bir olay yaşadıkları, hem şaşkın hem de mutlu olduklarını söylerken, ilginç doğum olayını şöyle anlattı; “Doğum başladı. Birincisi doğdu, ardından ikincisi doğunca sevinçten havalara uçtuk. Sonra düvenin antibiyotiğini vurduk eve çıktık. Aradan birkaç saat geçti düvenin sesi kesilmedi. Sonra geri geldik 2 tane daha doğurmuş. Tek batında 4 tane buzağımız oldu. Hemen veterinere haber verdik, gerekli bakımları yaptı, çok şükür sağlıkları gayet iyi. Gözümüz gibi bakıyoruz.”

DÖRDÜZLER KÖYÜN VE ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU
İlginç doğum olayının duyulmasının ardından köylüler Yaşar Aydın ' ın besihanesine ziyaret akınında bulunurken, Yaşar Aydın ' ın torunları da biran olsun buzağıları yalnız bırakmadı ve onlarla oyun oynayarak keyifli vakit geçiriyorlar.
15 Eylül 2015 Salı günü yayınlandı