Balina Kanocuların Üzerine Düştü

ABD ' nin California eyaletinde bulunan Monterey körfezinde kanoyla Pasifik okyanusa açılan iki kişi dev bir kambur balinanın üzerlerine doğru hamle yapmasıyla ölümden döndü.
Hayvanlar Alemi Balina 


Kanocular Monterey körfezinde ilerlerken balina sürüsüne denk geldi. Bu sırada sudan sıçrayan dev bir kambur balina kanocuların üzerine doğru düştü. Balinanın burnunu kanonun ucunu denk gelmesi nedeniyle kano ters döndü ve kanocular suya düştü. Üzerlerinde can yeleği bulunan olaydan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Kano turuna rehberlik yapan ve görüntüleri kaydeden Kaptan Michael Sack, kanocuların beslenmeye çalışan kambur balina sürüsüne doğru kürek çektiğini ve olaydan sağ çıkabildikleri için şanslı olduklarını kaydetti. Sack, “Beslenmeye çıkan kambur balina sürüsüne denk geldik. Orada başka kanocular da vardı. İzlemesi gerçekten korku vericiydi” dedi.

Nisan ve Aralık ayları arasında California sularında sıklıkla görülen kambur balinalar, 19 metre uzunluğa ve 50 ton ağırlığa kadar ulaşabiliyor. Bu süreçte kanolara binmenin oldukça tehlikeli olduğunu kaydeden Sack, Bu zamana kadar gördüğüm en tehlikeli durumla karşılaştık. O iki kanocu oldukça şanslı” şeklinde konuştu.
15 Eylül 2015 Salı günü yayınlandı