6 Yavru Köpek Zifte Böyle Yapıştı

Adıyaman ' da asfalt ziftine yapışan 6 adet köpek yavrusu zorlu bir operasyonun ardından kurtarıldı. Kurtarma esnasında anne köpeğin yavrularının başında çaresiz bakışı ve dakikalarca ağlaması yürekleri dağladı.



Adıyaman Belediyesi ' nin Göksu Çayı Köprüsünün alt kısmında ki asfalt şantiyesinde yavru köpek kurtarma operasyonu gerçekleşti. Şantiye görevlisinin tankerlerin altından köpek inlemelerini duyması üzerine yavru köpeklerin zifte yapıştıklarını ve çıkamadıklarını gördü.

Bunun üzerine görevli itfaiye ekiplerine bilgi verdi. İtfaiye ekipleri yeni doğum yapan 6 yavru köpeğin aşırı sıcaklar nedeniyle eriyen zifte yapıştığı ve bir daha çıkamadıklarını gördü. İtfaiye ekipleri bunun üzerine itfaiye aracının deposundan mazot boşaltarak, köpekleri yapıştıkları yerden çıkarmak istedi. Ancak bu o kadar kolay olmadı. Yavru köpeklerin çığlıkları kulaklarda inledi.

Ekipler üzerlerine mazot döktükleri köpeklerin adeta ziftten kazıdı. Zifte yapışan köpekler uzun süren uğraşlar sonrasında bıçaklar ve tornavidalarla kurtarıldı. Anne köpek ise itfaiye ekiplerinin yavrularını kurtarmasını dakikalarca izledi.

Ziftten kurtarılan yavru köpeklerin yanına gelen anne köpek hem ağladı hem de tek tek yavrularını ağzına alarak sevdi. Anne köpeğin bu davranışı görevlilere ' köpekte olsa anne yüreği ' dedirtti.

Kurtarma operasyonunun ardından 6 adet yavru köpekten 4 ' ü hayatta kalmayı başarırken, 2 tanesi yaşamını yitirdi.İtfaiye görevlisi Ali Çavuş, gelen ihbar üzerine harekete geçtiklerini ve uzun süren uğraşlar sonrasında 6 köpeği ziftten kurtardıklarını ancak 2 tanesinin öldüğünü belirtti. Hayata tutunan köpekler için veteriner hekim çağırıldı.

Ali Çavuş, anne köpeğin yavrularının başında ağlamasını ise, “Anneleri içten içe ağlıyor. Bizim yardım ettiğimizi biliyor. İnsan gibi çocuklarının etrafında dönüyor” diye ifade etti.
Şantiye görevlisi Erhan Yılmaz ise, sesi duyar duymaz itfaiyeye haber verdiğini, annenin yavruların başında ağlamasının ise ' anne yüreği ' olduğunu söyledi.

15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı