Yüzlerce İşçi Yürürken O, Çimenlerde Dinlenmeyi Tercih Etti (1 Mayıs İşçi Bayramı)

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Taksim Meydanı'na gelişler devam ediyor. Sloganlar arasında çimenlerde uyuyan inşaat işçisi Selaattin Özçelik, ' 1 Mayıs Gelmiş neyimize. Ben 1 Mayıs'ı dinlenerek kutluyorum. ' dedi.
1 Mayıs Taksim Tarlabaşı Taksim Meydanı 


Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Tarlabaşı Bulvarı'nda oluşturulan arama noktasında katılımcılara Taksim'e akın etmeye başladı. Gruplar aranarak içeri alınıyor. Bariyerlerle Taksim'e çıkan sokakları trafiğe kapatan polisler, bir ambulansın geçişi esnasında ise bariyerleri kaldırdı.

Geçen yıl kask kamera uygulamasını yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu yılki kutlamalarda ise kask kamera ile görüntüleri anında 3 G ile MOBESE merkezine aktarıyor. İlk defa uygulanan bu sistem ile provokasyon yapacak şahısları önceden tespit edilip provokasyonların önceden önlenmesi amaçlanıyor.

Grupların Taksime yürüyüşü esnasında 50 yaşındaki inşaat işçisi Selaattin Özçelik'in gürültüye aldırış etmeden uyuması dikkat çekti. 1 Mayıs nedeniyle patronunun bugünü tatil ettiğini belirten Özçelik, ' Bende bugünü uyuyarak değerlendiriyorum. 1 Mayıs gelmiş neyime. Bize ne 1 Mayıs'tan ' dedi.

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı