Yurt genelinde engelliler sandığa gitti

Tokat ' ta 77 yaşındaki hasta oyunu ambulansla giderek köyünde kullandı.
Sağlık Hizmeti İl Sağlık Müdürlüğü 1 Kasım Genel Seçimleri İmam Hatip Lisesi İmam Hatip 


Tokat Devlet Hastanesinde kalça kemiği kırığı nedeni ile 3 gündür tedavi gören 77 yaşındaki Kemal Huz, oyunu kullanmak isteyince devreye Tokat Halk Sağlılığı Müdürlüğü ekipleri girdi. Devlet Hastanesinden ambulansa sedye ile bindirilen yaşlı adam oyunu kullanmak için Turhal ilçesinde bağlı 25 kilometre uzaklıktaki Akbuğday köyünde götürüldü. Ambulansta oy kullanmasına yasal olarak izin verilemeyen hasta tekerlekli sedye ile oy kullanacağı okulun önüne getirildi. Vatandaşların yardımı ile okula sedye ile alınan yaşlı adam bir kanepenin üzerine yatırıldı. Oy pusulası sandık görevlisi tarafından kendisine verilen yaşlı adam içerideki vatandaşlar dışarı çıkarıldıktan sonra oyunu kullandı. Kemal Huz, sedye yardımı ile bulunduğu yerden kaldırılarak oyunu kendisi sandığa atarak kullandı. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dileyen Huz, “Devlet Hastanesinde tedavi görüyordum. Hastaneden aldılar bizi getirdiler güzel bir şekilde oyunu kullandım. Allah razı olsun, Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Tokat Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları ise seçim dolayısı ile yatalak hastalara oylarını kullanmaları için hizmet verdiklerini ifade ederek, “Yatalak olan hastalarımızın seçme haklarını kullanması için evde sağlık hizmetlerinde kullandığımız ambulanslarımızla vatandaşlarımızı oy kullanacakları yerlere köy ve ilçelere ulaşımını sağladık. Evde Sağlık Hizmeti gören 1500 kayıtlı hastamızdan seçme hakkını kullanmak isteyen ve koordinasyon merkezimize başvuran hastalarımıza bu hizmeti sunuyoruz“ diye konuştu.

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak ' ta 92 yaşındaki yaşlı kadın, ambulans ile oy kullanmaya götürüldü. Görevlilerin yardımıyla oy kullanmaya götürülen yaşlı kadının oyunu 91 yaşındaki eşi kullandı.

Zonguldak ' ta 92 yaşındaki Afi Deveci, ambulansla oy kullanmaya götürüldü. Eve gelen sağlık ekipleri yatağa bağımlı yaşayan Deveci'yi sedyeye alarak evden dışarı çıkardı. Tepebaşı Mahallesi ' nde eşi Veysel Deveci ve engelli oğluyla birlikte yaşayan Afi Deveci, ambulansla alındığı evinden İmam Hatip Lisesi ' ne oy kullanmaya götürüldü. Oy kullanmaya götürülürken korkan yaşlı kadın evden çıktığı sırada görevlilere gözyaşları içerisinde ' beni nereye götürüyorsunuz? ' diye sordu. Deveci, İmam Hatip Lisesi ' ne oy kullanmak üzere getirildiğinde ise, hala olanlardan habersiz bir şekilde etrafına ' Nereye geldik? ' şeklinde sorular yöneltti. 92 yaşındaki Afi Deveci oy kullanma kabinin önünde sedyeyle beklerken, 91 yaşındaki eşi Veysel Deveci Afi Deveci ' nin yerine kabine girerek pusulaya evet mührünü bastı. Daha sonra zarf kapatılarak, görevlilerin yardımıyla Afi Deveci tarafından 1160 numaralı sandığa atıldı.

Afi Deveci oy kullanma işleminin ardından görevliler tarafından parmak izinin de alınması ile birlikte yeniden ambulansla evine götürüldü.

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da yatağa bağımlı vatandaşlar, oy kullanacakları okullara ambulanslarla taşındı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da 1 Kasım milletvekilliği seçimleri için sabah erken saatlerde başlayan oy kullanma işlemleri yoğun katılımla devam ediyor. 398 bin seçmenin bulunduğu Elazığ'da yatağa bağımlı yaşamlarını sürdüren hastalar da oylarını kullandı. Oy kullanmak için Elazığ 112 Acil Komuta Merkezi ' ni arayan hastaların evlerine ambulanslar gönderildi. Sedye ile alınan hastalar oy kullanacakları sandığa kadar götürüldükten sonra tekrar evlerine bırakıldı.

Yatağa bağımlı yaşayan MS hastası 59 yaşındaki Cumali Deniz de oy kullanmak için sağlık ekiplerinden yardım istedi. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi tarafından görevlendirilen ambulanslardan biri Deniz'i Gümüşkavak Mahallesi'ndeki evinden aldı. Sedye ile ambulansa bindirilen Deniz, Gümüşkavak İlk ve Orta Okulu'ndaki 2071 numaralı sandığa götürerek, oyunu kullanması sağlandı. Verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti belirten Deniz, “Dua ediyoruz, inşallah hayırlara vesile olur” dedi.

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ ' da oy kullanmak isteyen engelli vatandaşlar belediye ekipleri tarafından engelli araçları ile taşınarak, oy kullanmaları sağlandı.

Elazığ Belediyesi, oy kullanmak isteyen engelli vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması ve rahatça oy kullanabilmeleri için engelli taşıma araçları ile hizmet verdi. Oy kullanmak isteyen bedensel engelli vatandaşlar, Alo 153 Beyaz Masa birimine arayarak, Elazığ Belediyesi ekiplerine ulaştı. 8 araçla belirtilen noktalara engelli taşıma araçları ile giden ekipler, yaşlı ve engelli vatandaşları okullara götürerek, oy kullanmalarını sağladı. Mustafa Paşa Mahallesi ' nde ikamet eden felçli 65 yaşındaki Fatma Kaygusuz için belediye yetkilileri hızlı bir şekilde hareket ederek, Kaygusuz ' u tekerlekli sandalye ile evinden alıp, oyunu kullanacağı okula götürdü. Oyunu kullanan Kaygusuz, daha sonra tekrar evine bırakıldı. Kaygusuz ' un eşi Necati Kaygusuz, “Çok memnun olduk. Allah razı olsun devletimizden hastamız 22 senedir, felçlerdir konuşamıyor. Biz getirip, götürüyoruz. Ne yapalım devletimizden Allah razı olsun başka diyecek bir şeyim yok” dedi.
1 Kasım 2015 Pazar günü yayınlandı