Yüksekova'da PKK Operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ve PKK mensupları ile işbirliği içerisinde olduğu değerlendirilen bazı şahıslara yönelik olarak operasyonda 28 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda ise çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel kıyafet, basılı ve dijital doküman ele geçirildi.
Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılığı Jandarma 


Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sağduyulu vatandaşların verdiği bilgiler doğrultusunda PKK mensupları ile işbirliği içerisinde olduğu değerlendirilen bazı şahıslara yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimatla Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yüksekova ilçesi ve köylerinde operasyon icra edildiği belirtildi. Açıklamada, ' Söz konusu operasyona jandarma ve polis özel harekat birlikleri de iştirak etmiştir. 28 ayrı adreste yapılan arama neticesinde 28 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Aramalarda 3 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği ve bu silahlara ait 14 adet şarjör ve mühimmat ile birlikte örgütsel kıyafet, basılı ve dijital doküman ele geçirilmiştir ' denildi.

Bu arada, aranan 8 kişinin ise operasyon haberini duyduktan sonra köylerden kaçtığı, gözaltına alınan şahısların Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü belirtildi.
10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı