Yalova 13 Yılda Depremi Unutamadı

Yalova'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin fiziki izlerinin silinse de insanlarda bıraktığı izler ilk gün ki gibi tazeliğini koruyor.
Marmara Depremi Deprem 17 Ağustos 17 Ağustos 1999 


17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından tam 13 yıl geçti. Resmi rakamlara göre 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve iş yerinin yıkıldığı Yalova'da depremin izleri hızla silindi. Enkazlar kaldırıldı. Ağır hasarlı binalar bir bir yıkıldı. Marmara'da fiziken en hızlı toparlanan il olan Yalova'da aradan geçen 13 yıla rağmen insanların kalplerindeki acı ilk gün ki tazeliğini koruyor. ' Depremi unutmak mümkün mü? ' diye soran Yalova'lı depremzede Kazım Güven, ' Depremin acılarının silineceğini de sanmıyorum. Her evde mutlaka bir acı var. Allah düşmanıma deprem vermesin. Cebimdeki tüm parayı alsın da bir daha deprem göstermesin ' dedi. Depremi yaşayan bir diğer isim Hayrettin Pehlivanoğlu ise, ' Deprem hiç unutulmadı. Hep aklımızda ' diye konuştu.

Depremin ardından en büyük hasarın olduğu Hacımehmet Ovasında ise hayat TOKİ tarafından yapılan konutlarda devam ediyor. Ancak vatandaşlar bu bölgenin sürekli olarak Ölüm Ovası olarak anılmasından tedirgin olduklarını dile getiriyorlar. Bölge son yıllarda inşaat sektörünün de gözdesi olmuş durumda. Bölgede yüzlerce bina yapılırken Hacımehmet Ovası neredeyse bir şantiyeyi andırıyor.

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı