Vatandaşlardan Kürtçe Seçmeli Ders Yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın “Kürtçe okullarda seçmeli ders olarak verilecek” açıklamasının ardından Diyarbakır ' da bazı vatandaşlar bu kararın geç kalınmış bir karar olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar ise Kürtçe ' nin seçmeli değil daimi ders olmasını istedi.
Başbakan Türkler Almanya Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın dün Partisinin Meclis toplantısında yaptığı açıklamada Kürtçenin artık 5. sınıftan itibaren seçmeli ders olarak verile bileceğini açıklamasının ardından Diyarbakırlı vatandaşlardan yorumlar geldi. Diyarbakır ' da bazı vatandaşlar kürtçe ' nin ana dilleri olduğunu ve bu nedenle Kürtçe eğitimin geç kalınmış bir karar olduğunu belirterek “Bizce Kürtçe seçmeli ders olarak verilmesi geç kalınmış ama olumlu bir adımdır. Ben şahsen bir baba olarak çocuğuma kürtçe seçmeli ders verilmesini isterim” diye yanıt verirlerken, bazı vatandaşlar ise Kürtçenin seçmeli ders olarak istemediklerini ana dilde eğitim verilmesini istedi.

Bir dönem çok dilli Belediyecilik kararı ile görevden alınan, Kürtçe başta olmak üzere bir çok dilde hikaye kitabı bastırarak vatandaşlara dağıtan Sur belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise “Kürtçe ile ilgili yasaklar hala devam ediyor. Ben Kürtçe çalışmalar yaptığım için hala ceza alıyorum. Hükümetin diller ile ilgili yasal düzenlemeyi yapmamasından dolayı hala ceza alıyoruz. Bu hükümet kendine serbest halka yasak yapıyor. Kürtçe seçmeli ders ise ölümü gösterip sıkmaya sıtmaya razı etmektir. Bir halkın dilini seçmeli ders olarak halka reva etmek o halka hakarettir. Ben Başbakan ' a soruyorum, başka bir halkın dilini ona seçmeli ders olarak reva görseydik acaba kabul edermiydi. Başbakan Almanya ' da oradaki Türkler için asimilasyon bir insanlık suçudur diyiyor ama Türkiye ' deki Kürtler içinde ana dilde eğitim bu ülkeyi böler diyiyor. Bir kırıntı olsun diye seçmeli ders olarak veriyor. Yarın seçmedi kimse diyerek diyeceki biz verdik seçmediler demek ki Kürtçeyi istemiyorlar diyecek.Siz 20 milyonluk bir halkın dilini kültürünü onlara bahşedeceksiniz, bu ne Müslümanlığa ne bir başka bir şeye uyar. Yani sen benim dinimi haşa kimsin bana bahşediyorsun. :en onu Allaha havale ediyorum, onu vicdanına havale ediyorum, ne kadar vicdanlı olduğu da tartışılır. Bir Türk, bir alman için Kürtçe seçmeli ders ola bilir, ama bir Kürt için seçmeli ders olmaz. Ana dilde eğitim olmalı, bunun olmasa olmazıdır” diye yanıtladı.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı