Ülkü Adatepe Anısına İftar Yemeği

Kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ulu Önder Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için Şişli belediyesi evinin önünde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şişli Belediye Başkanı Atatürk İftar Yemeği Belediye Başkanı 


Şişli Belediyesi geçen hafta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atatürk ' ün manevi kızı Ülkü Adatepe içinevinin bulunduğu sokakta iftar yemeği verdi. Belediye tarafından sokak ve Adatepe ' nin yaşadığı apartman, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İftara Ülkü Adatepe'nin oğulları Ali ve Ahmet Doğançay da katıldı.

İftardan önce konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ' Ülkü hanımın oğulları da bugün burada. Ülkü hanımın isminin yaşaması için faklı düşüncelerimiz var ama daha netleşen bir şey yok. Gelen çok öneriler var. Evlatlarıyla da konuşuyoruz. Emri vaki bir oldu bitti yapmak istemiyoruz. Evlatlarıyla konuşarak Ülkü hanımın isminin yaşayabileceği bir kaç çalışma var. Daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Daha çok kültürle ilgili sanatla ilgili çalışmalar ' dedi.

Adatepe'nin oğlu Ali Doğancay da, ' Yurt dışında yaşıyorum. Bugün buraya annem için kardeşimle geldik. Annem anısına bir iftar yemeği verildi. Belediye Başkanına çok teşekkür ediyoruz. Böyle davranılması bizi çok memnun etti. Bilhassa annemin yaşadığı sokakta Türk bayraklarıyla Atamızın bayrağıyla görmekten çok memnunum. Tüm Türk milletine teşekkür ediyorum. Buraya gelenlere. Acımızı paylaştınız. Mutlu olarak gideceğim. Anneme çok yakındım. Her 2 günde bir annemle telefonda konuşurdum. 26 Kasım annemle benim doğum günümüz. Beraber kutlardık. Hep Amerika'ya bana gelirdi. Bu sene de gelecekti. Biletini ayarlayacaktı. Annemin tansiyon rahatsızlığı bile yoktu. Yağmur yoktu çamur yoktu böyle düz bir yolda tek istikamete giden bir arabanın böyle devrilmesi.. Bilemiyorum. Olmaması lazımdı. Çok üzüntülüyüm. Kimse kimseye bilerek yapamaz ama ben annemi kaybettim. Çok üzgünüm bunu düşündükçe. Unutuyorum bazen annemin öldüğünü. Her sene geleceğim buraya. Kardeşimde burada yaşıyor. Biraz olsa yaramızı hafifletti. Bugün bu sofra, Mustafa Sarıgül, tüm kardeşlerimizi yanımızda görmek bizi mutlu etti ' ifadesinde bulundu.

10 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı