'Türkiye ve Irak tüm zor süreçlerde yanımızda durdu' - TAHRAN

"Türkiye ve Irak tüm zor süreçlerde yanımızda durdu" - TAHRAN - İran Meclisi Çevre Koruma Grup Başkanı Muhammed Rıza Tabeş ile röportaj - İran Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ahmed Mazıni ile röportaj - Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Cevad Kerimi Kuddusi ile röportajİranlı milletvekilleri, Türkiye ve Irak gibi ülkelerin tüm zor süreçlerde yanlarında durduğunu ve bu gelişmelerin ardından edindikleri tecrübelerin "komşu ülkelere daha fazla dayanmalarını gerekli kıldığını" belirtti.
İran takvimine göre 1398 yılına (21 Mart yeni yıl başlangıcı) giren ülkede, değişik fraksiyonlardan siyasetçiler Tahran yönetiminin geçen yıl izlediği politikaları ve yeni yıla dair beklentilerini AA muhabirine değerlendirdi. - "Türkiye ve Irak gibi komşu ülkeler tüm zor süreçlerde yanımızda durdu"İran Meclisi Çevre Koruma Grup Başkanı Muhammed Rıza Tabeş, ülkeyi "ağır ve çetin" bir yılın beklediğini belirterek bölgesel ilişki düzeyinin artırılması ve AB ülkeleriyle daha fazla irtibat kurulması gerektiğini söyledi.

İran Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ahmed Mazıni de özellikle yakın komşularla dini inanç ve medeniyet algısı açısından ortak değerlere sahip olduklarını ifade ederek, "Eğer İran bölge ülkeleriyle uyumlu bir politika takip edebilirse yeni yılda başarılı bir netice alabileceğimize inanıyorum. Geçen yıllardan edindiğimiz tecrübeler bize komşularımıza daha fazla dayanmamızı gerekli kılıyor. Bunların başında da Türkiye, Irak, Rusya, Pakistan, Hindistan ve Afganistan gibi ülkeler geliyor." değerlendirmesinde bulundu.Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Cevad Kerimi Kuddusi de geçen yıl siyasi ve ekonomik açıdan bazı problemler yaşandığını ancak yine de İran'ın komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirerek gelişimini sürdürdüğüne dikkati çekti.
Politika Muhabir Dini İnanç Fraksiyon Yeni Yıl 

5 Nisan 2019 Cuma günü yayınlandı