Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan, Malatya'da

- Malatya Vali Yardımcısı İdris Akça'nın konuşması - Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılayı tarafından ilk yardım eğitimi verilen Suriyeli çocuklara sertifikalarını vermesi - Suriyeli çocukların ilk yardım tatbikatından detaylarMALATYA (AA) - Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılayı tarafından ilk yardım eğitimi verilen Suriyeli çocuklara sertifikalarını verdi.Altan, ülkelerindeki savaşan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in yaşadığı Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'ni (MABEK) ziyaret etti. Malatya Vali Yardımcısı İdris Akça, ziyarette yaptığı konuşmada, MABEK'te yaklaşık 10 bin Suriyeli misafirin bulunduğunu belirtti.
Kızılay'ın ilk yardım eğitimlerini tamamlayan Suriyeli çocukların bir kısmına sertifikalarının verileceğini aktaran Akça, "Yarın yaklaşık 250 çocuk ile tatbikatta yapılacak, bunun için de Kızılay'a teşekkür ediyoruz. Zor günlerde Kızılayı'ı görmek bizleri mutlu ediyor. Allah Kızılayımız'ın eksikliğini vermesin." diye konuştu.
Altan, konuşmaların ardından Akça'ya plaket takdim etti ve ilk yardım çantası ile Arapça basılmış ilk yardım kitapçığı verdi.Daha sonra çocuklarla bir araya gelen Altan, eğitimi başarıyla tamamlayan yaklaşık 70 çocuğu ilk yardım çantası, Arapça ilk yardım kitapçığı ile sertifikalarını verdi.Altan, daha sonra çocuklar tarafından senaryo gereği yaşanan deprem sonrası yapılan ilk yardım tatbikatını izledi.
İsaf Deprem Tatbikat 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı