Turgut Özal'ın naaşı Anıt Mezar'dan alındı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı Anıt Mezar'dan alındı. Polis ekiplerinin nezaretinde araca konan naaş, geniş güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı Turgut Özal Adli Tıp Başsavcılığı 


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılmasına ve otopsi için örnekler alınmasına karar verilmişti. Günler öncesinden Anıt Mezar'da başlayan hazırlıklar bu sabah saatlerinde sona erdi ve karar uygulamaya kondu. Henüz gün aydınlanmadan 2 iş makinesi ile çok sayıda görevli Anıt Mezar'a geldi. Polis de mezar çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları muhtemel bir olumsuzluğa karşı çevreyi dikkatle taradı. Olay yeri inceleme ekipleri de çalışmalara mezarın çevresinden başladı.

Titiz bir çalışma sonucu açılan mezarda Özal'ın naaşına ulaşıldı. Naaş mezardan alınarak hazır bekletilen araca kondu. Daha sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da çalışmaları yerinde inceledi. Çolakkadı, Özal'ın naaşına kısa sürede ulaşıldığını ve cesedin incelemeye uygun bir vaziyette bulunduğunu söyledi.

Bu arada, naaşı cenaze aracına tören mangasının koyması dikkat çekti.

3 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı