Turgay Güler: HDP yarın barışçıl bir gösteri yapacak

Turgay Güler, “HDP ' nin yarın sokakları yangın yerine çevirme gayretinde olacağını zannetmiyorum. Barışçıl bir gösteri yapacaklar” dedi.
Aysel Tuğluk Turgay Güler Abdullah Öcalan Hdp Kemal Kılıçdaroğlu 


Beyaz TV ' de yayınlanan Latif Şimşek ' in sunduğu Rasim Ozan Kütahyalı ' nın yorumladığı Dinamit Programına bu hafta, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler konuk oldu.

Güler, 1 Kasım ' da sokağa inme çağrısı yapan HDP ' nin, 6-7 Ekim olaylarında karşılaştıkları tepkilerden dolayı, sokakları yangın yerine çevirme gayretinde olmayacaklarını söyledi.

Turgay Güler, HDP Milletvekili Aysel Tuğluk ' un tahrikkar tutumunun, Abdullah Öcalan ' ın görüşmeye çağırmamasından kaynaklandığını da dile getirdi.

BARIŞCIL BİR GÖSTERİ YAPACAKLAR

Güler, “Ben HDP ' nin yarın sokakları yangın yerine çevirme gayretinde olacağını zannetmiyorum. Barışçıl bir gösteri yapacaklar. Çünkü, 6-7 Ekim olaylarının ardından HDP tabanından çok ciddi tepkiler yükseldi ve HDP bu tepkileri göğüsleyemedi. 16 yaşındaki Yasin Börü ' nün 16 yerinden bıçaklanarak, camdan atılarak, üzerinden arabayla geçilerek, sonra üzerine benzin dökülerek katledilmesini izah edebilecek hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

TUĞLUK ' UN TAHRİKKAR TUTUMUNUN SEBEBİ…


“Bir başka şey daha, Aysel Tuğluk ' un son zamanlardaki tahrikkar tutumunun sebebi Abdullah Öcalan ' ın bunu görüşmeye çağırmamasıdır” diyen Güler, “Aysel Tuğluk mezhepçi bir siyaset güdüyor. Aysel Tuğluk kendini HDP ' ye değil Kemal Kılıçdaroğlu ' na daha yakın hissediyor” ifadelerini kullandı.


Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
1 Kasım 2014 Cumartesi günü yayınlandı