Tuncel Kurtiz'i Dostları Uğurluyor (Tuncel Kurtiz Cenaze Töreni)

Tuncel Kurtiz'i Dostları Uğurluyor (Tuncel Kurtiz Cenaze Töreni)... Ünlü sanatçı Tuncel Kurtiz için bugün Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleniyor. Sanatçı dostları, Kurtiz'i son yolculuğunda yalnız bırakmıyor. Tuncel Kurtiz için düzenlenen cenaze törenine sinema oyuncusu Tarık Akan, tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy'un da aralarında buluduğu birçok sinema ve tiyatro oyuncusu katılıyor.
Tuncel Kurtiz Şişli Belediye Başkanı Tarık Akan Belediye Başkanı Muhsin Ertuğrul 


Törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hazır bulunuyor. Ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz dün evinde düşerek hayatını kaybetti. Tuncel Kurtiz için bugün 11.00'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleniyor. Sanatçı yarın Balıkesir Güre'de toprağa verilecek.

1936'da İzmit'te doğan Tuncel Kurtiz'in tiyatro hayatı 1959 yılında girdiği Dormen Tiyatrosu'yla başladı. Sürü filmi, sinemadaki unutulmaz eserlerinden biri oldu. Kariyeri boyunca çok sayıda ödüle layık görülen Tuncel Kurtiz, 2011 yılında Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi. Tuncel Kurtiz, pek çok şiire ve belgesele de sesiyle can verdi.

Sesiyle, oyunculuğu ile Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Tuncel Kurtiz 77 yaşında İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

Tuncel Kurtiz Hakkında
Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı. İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı sever. Hacı ve Asi adlı dizilerde başrol oynamıştır. 2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efend...
devamı
28 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı